Satiriker Kirsten Birgit har i radioprogrammet Den Korte Radioavis arrangeret en demonstration mod legetøjsbutikken Fix-idé på Godthåbsvej. “Nix til Fix” hedder demonstrationen, som indehaver Lissi Poulsen her forholder sig til.

“Fix-idé røvrender deres kunder og kaster snekugler ud til højre og ventre.”

Sådan lyder det blandt andet i radioindslaget om legetøjsbutikken Fix-idé, hvor satiriker Kirsten Birgit inviterer til demonstration på Godthåbsvej, fordi hun har taget fejl af to pakker med snekugler og derfor vil “smadre hele butikken”.

Radioindslaget, der stammer fra satireprogrammet Den Korte Weekendsavis på Radio24syv, er blevet ledsaget af en Facebook-begivenhed, hvor Kirsten Birgit inviterer til demonstration den 21. december (“lige midt i julesalget”) foran Fix-idé på Godthåbsvej, hvor der vil være taler, brændte mandler, marcipankonfekt og festivaltoiletter.

I videoen herunder kan du høre Den Korte Weekendavis’ indslag om Fix-idé:

I skrivende stund har 245 personer trykket “deltager” på begivenheden, mens over 800 personer har vist interesse i demonstrationen.

Reaktionerne er blandede blandt kunderne i legetøjsbutikken. Mandlige kunder, der ikke nødvendigvis kender hinanden, står og skraldgriner, mens de taler om indslaget. Flere kvinder forstår derimod ikke humoren, fortæller indehaver Lissi Poulsen. Hun kan dog godt selv se den fikse ide i udsendelsens fokus på forretningen.

“Jeg er simpelthen så sindssygt glad for den reklame, vi har fået ud af, at folkene bag Den Korte Weekendavis laver satire om os. Der er nogle, der har spurgt os, hvordan vi har fikset det, men vi kendte altså ikke til det, før det var ude,” fortæller Lissi Poulsen til weFRB.

“Men jeg har også sagt til produceren, at den der demonstration, den må Kirsten Birgit altså selv stå for.”

Lissi Poulsen har skrevet under på en fuldmagt, som radioprogrammet har brugt til at få demonstrationen godkendt hos politiet. Nu er hun klar til at deltage i løjerne den 21. december, hvor hun ser frem til Kirsten Birgits tale.

“Jeg glæder mig til at høre, hvad hun vil sige. Jeg er faktisk fan af programmet, og det har jeg været længe. Så jeg har fuld bemanding i butikken den dag, og så skal jeg ud og have mig nogle brændte mandler til demonstrationen.”