Skuespiller Karla Løkke debuterer på scenen i hovedrollen i verdenspremieren på Mit navn er Greta på Aveny-T. weFRB.dk mødte det unge stjerneskud til en snak om klimaet, debuten som skuespiller og drømme for fremtiden.

For mindre end to år siden satte en ung pige sig foran den svenske Riksdag med et “Skolstrejk för klimaet”-skilt foran sig. Det var begyndelsen til en global bevægelse skabt af unge, som siden har forandret verden.

Nu er 23-årige Karla Løkke klar til at sætte klimaskiltet på scenen og vise hele Frederiksberg, at man godt kan lave teater, der gør en forskel.

“Jeg håber, jeg med forestillingen kan være med til at formidle, at det er virksomhederne, der kan gøre den store forskel for klimaet. Det er dem, der har magt, fordi de har penge. Det kan du som enkeltperson ikke hamle op med”, fortæller Karla Løkke.

En hyldest til de unges klimaoprør

Hun går selv meget op i klimaet og føler sig derfor også godt tilpas i forestillingen, som er en hyldest til Greta Thunberg og de unges klimaoprør.

“Når det handler om klimakamp, kan man godt føle sig som en lillebitte fisk i det store hav og miste overblikket. Simpelthen føle sig skældt ud som menneske i en stor klimaskam. For hvad kan man egentlig gøre? Og hvad nytter det?”, fortæller Karla Løkke.

“Jeg håber, at man som individ kan få nogle åbenbaringer i stykket om, at det ikke handler så meget om, hvad individet kan gøre, men snarere om, hvad industrien og samfundsstrukturer kan ændre”, siger hun.

Når oplysning og provokation går hånd i hånd

Og netop på scenen er hun altså måske allerede nu med til at ændre nogle ting. Det er også den slags, hun drømmer om at få lov til at arbejde med fremadrettet.

“Jeg drømmer om at kunne leve af at gøre ting, jeg synes er meningsfulde. Både meningsfulde for mig selv, men også for andre. Og det synes jeg, at forestillingen er et godt startskud til. Det er et emne, der giver nye perspektiver, og som forhåbentligt oplyser og provokerer,” fortæller Karla.

Og hvis man som Karla brænder for kunstnerisk formidling, der samtidig rusker op i status quo, er dette teaterstykke et perfekt springbræt til en position i scenekunstens politiske påvirkning. Som ene kvinde på scenen, står Karla nemlig med den kunstneriske magt til at nå hjerterne hos publikum.

”Jeg synes helt klart, at min rolle i dette stykke bringer mig nærmere min drøm. Det er lidt som en ilddåb. Jeg står jo alene med mig selv. Jeg kan kun redde mig selv. Det er både et stort og tungt ansvar, men det er også en ret fed magt at have. At stå med det selv, at kunne sætte sit helt eget præg”, fortæller Karla.

Jeg har ikke en specifik drøm om at ende i Hollywood

Det håber hun også, at hun kan komme til fremadrettet. Karla Løkke har ihvertfald en lyst og en ild i sig til at arbejde med alt, der rør sig på den kreative scene. Og hun glæder sig til at se, hvad en ellers uvis fremtid bringer.

“Jeg har ikke en specifik drøm om for eksempel at ende i Hollywood eller om kun at lave musicals. Jeg tror, det hele kunne være sjovt. Jeg ved, at det er en drømmers erhverv, fordi det er kunst, og kunst er ofte lystbaseret. Jeg har bare en kæmpe lyst til at optræde. Det er nok også de færreste, der vælger at blive kunstnere af praktiske årsager,” griner hun.

Karla tager nemlig tingene som de kommer. Fremtiden ser lys ud, og selvom det sidste år har bragt mange udfordringer for kulturskabere og -elskere, så mener Karla, at hun også har lært noget af den seneste tid.

Udfordringer kan ikke længere få mig ned med nakken

”Den her tid har givet mig en tålmodighed og vished om, at udfordringer ikke længere kan få mig ned med nakken. Jeg tror, det giver en masse hårdførhed i forhold til at blive skuffet over, at ting ikke altid lykkes. At selvom det er pissehårdt, så skal det nok gå alligevel”, fortæller Karla.

Tiderne lysner, og tilbage står vi og kan kun håbe på en mere åben verden, hvor kultur og scenekunst igen kan formidles og opleves. Karla er i hvert fald klar til at indtage scenen og give den alt hvad hun kan på Aveny-T, når der er verdenspremieren på Mit navn er Greta.

En del af forestillingens billetindtægter går til The Greta Thunberg Foundation, og du kan opleve Karla Løkke på scenen i Mit navn er Greta fra den 6. maj og frem til den 20. maj.