Fisk, bløde former og naturinspirerede prints og farver er tidens hotteste tendens inden for indretning. Lad dig inspirere i denne guide til boligtrends.

Grafiske plakater og planteprint har længe været en af de hele store boligtrends, og det er noget, der holder ved. Især naturinspirationen fortsætter med at sætte sit præg på interiørtrends i form af print og farver.

“En af de hotteste farver lige nu er en dyb mørkegrøn, der henleder tankerne på skovens fred, og som giver ro i hjemmet. Det er en farve, vi ser i alt fra tæpper til pudebetræk og vaser, ligesom plakater og mønstre i indretningen ofte forestiller planter, blade og dyr,” fortæller Dorte Niedziella fra interiørbutikken Niedziella and friends.

“Dyrene ser vi især på plakater, hvor især fisk er ekstremt populære at hænge på væggen lige nu. Det skal helst være tegninger, der ligner noget fra biologilokalet, og det er alle aldre, der er vilde med de her fiskeprint.”

indret, indretning, trendguide, nløde former, fisk, boligindretning, interiør, niedziella and friends
Foto: Benedikte Brix

Følger du boligtrenden slavisk, risikerer du dog at falde uden for de andre interiørelskere, for der er samtidig en tendens til at indrette sig personligt.

“Du må gerne skille dig lidt ud, og derfor er det vigtigt, at du vælger nogle ting, der taler til dig. Her i butikken har jeg også en del, der ikke passer direkte ind i den trend, der er lige nu, og det er simpelthen, fordi jeg tager ting ind, som jeg bare godt kan lide personligt,” siger Dorte Niedziella.

Læs også: Mere flet, dekadence og brun i brun: Tre boligtrends du skal holde øje med

Den personlige smag kommer også til udtryk i, at flere og flere vælger farver til hjemmet i stedet for at holde sig til sort og hvid.

indret, indretning, trendguide, nløde former, fisk, boligindretning, interiør, niedziella and friends, puder, strikkede puder, plantemønster, planteprint
Foto: Benedikte Brix

“En af de helt store boligtrends inden for personlig indretning er at lave sit eget, private mood board. Et mood board kan være en stor hjælp, når man er ude at finde nyt til for eksempel stuen. Det kan være med to-tre udvalgte farver og for eksempel messing og strik,” fortæller Dorte Niedziella, der selv designer strik til sin forretning.

“Men det er altså de bløde former og naturen, som indretningen er specielt inspireret af for tiden.”

Læs også: Lokal livsstilsbutik satser på kunstnere fra nærområdet og upcoming designere