Konditor og kogebogsforfatter Torben Bang bor midt i en konditoropgang på Gammel Kongevej. Hjemme slapper han oftest af og prøver at komme i zen. Ude er han altid i gang og på jagt efter det næste kagetrip. Vi har været hjemme hos kagekongen, der arbejder ud fra mottoet: Det skal være kalorierne værd.

Det er aften midt på Gammel Kongevej. Vinden rusker i julepynten og belysningen, der får vintermørket til at lyse op. Ude er der koldt. Inde, i den opgang, som konditor og kogebogsforfatter Torben Bang bor i, er der varmt. Her breder der sig en duft af julesmåkager og strejf af julehygge, da Torben Bang åbner døren ind til sin lejlighed.

”Jeg er lige i gang med at bage småkager til min mor”, siger den 44-årige konditor.

Men faktisk er det slet ikke så tit, han bager herhjemme i lejligheden. Den bruger han til gengæld til at lade op. Og til at lave lækker mad.

”Ofte slukker jeg telefonen og ligger på sofaen. Eller også står jeg i køkkenet og laver mad. Jeg er født og opvokset med, at vi syltede meget. Rødbeder, tomater, rødkål, Det er super hyggeligt. Jeg nyder virkelig roen herhjemme. Det er super vigtigt for mig, at jeg er i zen og kobler fra, når jeg er hjemme. Konditorbranchen gør jo, man arbejder meget. Man kører bare på. Så når man endelig er hjemme, er det super vigtigt, der er ro. Det er også derfor, jeg ikke har så meget på væggene”, fortæller Torben Bang.

Og her er roligt. Til gengæld er her også tit fyldt med duften af kager. Men ikke dem, som Torben Bang bager. Han er nemlig omgivet af konditorer i lejligheden på Frederiksberg. Faktisk er det Konditorlauget, der ejer hele ejendommen.

”Man kan godt sige, jeg bor i en konditoropgang”, smiler Torben.

”Når vi sidder nede i gården om sommeren er det lidt ligesom at være til familiefødselsdag med en masse god kage”, fortæller han.

Her har Torben Bang boet i fem år. Og han er glad for Frederiksberg. Specielt ture i Landbohøjskolens Have – til området med stauder – og det gode shoppingliv på Gammel Kongevej er han vild med.

”Jeg kommer nærmest aldrig til Indre By længere. Jeg har jo det hele her”, siger han.

Alligevel får han sneget sig ud for at spise kage i byen en gang i mellem.

”Jeg skal jo lige se, hvad de andre gør. Og smage noget kage, som jeg ikke selv har lavet. Hvis min mor for eksempel er her, kan jeg sagtens sige, skal vi ikke lige gå på La Glace og få et stykke kage. Eller køre ud til Grannys House i Søborg. Sidde der i cafeen og få deres kage. Det er altid lækkert”, fortæller Torben Bang.

Og kage fylder vitterligt meget i hans liv.

”Konditorfaget er jo for mig en livsstilsbranche, og også et fag og arbejde, jeg aldrig stopper med at tænke på, så jeg kan sagtens være på ferie og få to forskellige kugler is i en vaffel og tænke fuck, det smager godt. Det må jeg lige prøve at lave en kage ud af, når jeg kommer hjem”, fortæller han.

Den ene dag er Torben Bang vild med en kraftig chokoladekage. Den næste er han mere til en fransk citrontærte med marengs på toppen.

”Min favoritkage skifter. Det kommer an på, hvilken dag det er. Men med både friskhed, syrlighed og bid, så har man opnået de ting, man skal med en kage”, fortæller han.

Torben Bang har været både chefkonditor på NIMB og Cakenhagen. I udlandet. Og arbejdet store steder som Sweet Valentine og Kokkedal Slot. Og så har han udgivet flere kagebøger.

”Det er skide sjovt at lave bøger. Og det er sjovt at give forbrugeren mulighed for at lave noget af det, som vi faglærte går og laver”, fortæller Torben Bang.

Han arbejder altid med gennemsigtighed og de bedste råvarer. Ærlig kage, kalder han det.

”Jeg har jo det slogan, der hedder, at det skal være kalorierne værd. Og det går jo i tråd med, at man skal være ærlig omkring det, man laver”, fortæller han.

”Det er i virkeligheden en trend lige nu inden for både mad og kage. Det der med ærlighed og det gode gamle håndværk. Tag nu bare Umut og Frank med Guldkroen og Guldgrillen, der kører brun sovs alle vegne. Det behøver ikke være så udforskende længere. Det er det samme med kage. Det er det klassiske håndværk, der er lavet ordentligt og ærligt, der er det mest trendy”, uddyber Torben Bang.

”Det er sådan noget som en cremelinse. Hvis man får sådan en bagt med smør, så har man ikke lyst til at købe andet nogensinde”, siger han.

Søndag mellem klokken 12 og 14 kan du møde Torben Bang, når han gæster Bak på Gammel Kongevej 153. Her har han både sin kagebog, Cakenhagen, med. Og så vil der være både chokolade og kage. Det er gratis at deltage.