I slutningen af august kan du for første gang nogensinde opleve ZOO Food Festival. Her slår Zoologisk Have dørene op for alt fra skaldyrsmiddag i den Arktiske Ring og naturvin i det ikoniske ZOO-tårn til sanketur med Nomas ukronede ukrudtskonge, Thomas Laursen. ZOO Food Festival varer i fem dage. Det bliver et ekstraordinært madmekka, hvor gastronomi, klima, bæredygtighed og ikke mindst parkens vilde dyr går hånd i hånd.

Zoologisk have i København har i mange år været stedet, man gik hen for at se giraffen – ikke for at få ekstraordinære madoplevelser. Det ændrer ZOO nu på med ZOO Food Festival fra den 21. til den 25. august.

Her kan du eksempelvis spise Zero Waste Dinner i Afrikahytten ved Savannen eller designe din egen Hansen Is.

Den arktiske ring ZOO
Foto: Daniel Rasmussen

”ZOO har gennem årene ikke just været kendt som et hjemsted for kulinariske oplevelser, og der vil være gæster, der ikke umiddelbart forbinder os med mad og fødevarekvalitet. Så ZOO Food Festival er selvfølgelig også en måde at sætte fokus på det massive løft, vi har givet hele vores udbud af mad og drikke de seneste 18 måneder”, siger Jørgen Nielsen, direktør i ZOO.

ZOO Food Festival er kulminationen på en ambitiøs gastronomisk strategi, som de første spæde skridt blev taget til, da ZOO blandt andet ansatte køkkenchefen Casper Sobcyk (tidligere Alchemist) til at tage hånd om opstarten af bistroen Panpan, der helt unikt giver de spisende gæster udsigt til de kinesiske pandaer.

Men gastronomien er ikke det eneste, der fylder på ZOO Food Festival. Der er også masser at lave for de mindste i festivalens Børnezoo, hvor børnene får mulighed for blandt andet at gætte en lort, overvære fodringer og dissektion med en dyrlæge, møde en gris og meget meget mere.

LÆS OGSÅ: Luksus-dinner med panda-udsigt: Tre nye restauranter åbner i ZOO

”Vi sætter scenen for en god og konkret snak om, hvordan dyrene ser ud indeni. V viser, hvad forskellen er på et rovdyr og en planteæder – og giver eksempler på, hvordan insekter fungerer som proteinkilde. Og det leder ofte helt naturligt til en snak om, hvor kommer maden, vi selv spiser fra? Hvordan er den blevet til, og hvordan har dyrene haft det, inden det endte på vores tallerken?”.

Festivalen er inkluderet i billetprisen og åben for alle ZOOs gæster onsdag-lørdag mellem 9:00 – 21:30 og søndag mellem 9:00 – 20:00.

Her er det bedste fra programmet til ZOO Food Festival:

Sæt dig til bords hos Restaurant Wilhelm med vildt
Hver dag under ZOO Food Festival kan du på Restaurant Wilhelm lære om naturen og mæske dig i vildt fra skov, fjeld, mark, kyst, hav og sø. Det foregår onsdag-lørdag hver dag mellem klokken 10-17, og igen om aftenen mellem klokken 18-19.30 samt 20-21.30. Søndag foregår det fra 12-17 og igen fra klokken 18-19.30.

Spis snacks og drik naturvin i ZOO-tårnet
I ZOO-tårnet kan du købe naturvin på fad hos Rødder & Vin. Det foregår onsdag-lørdag mellem klokken 15-21.30. Søndag kan du besøge tårnet fra 15-21.00.

Klimavenlig menu i Bistro Panpan
Bistro Panpan inviterer på 3-retters klimavenlig menu under kyndig ledelse af Casper Sobcyk. Det foregår onsdag-lørdag mellem klokken 17.30-21.30. Søndag er der åbent i bistroen fra 17.30-21.00.

ZOO Pandaområde Panpan
Foto: Neel Andreassen

Spis skaldyr i Den Arktiske Ring
Nyd en lækker skaldyrsmiddag i Den Arktiske Ring torsdag-lørdag kl.18.00.

Sanketur med Thomas Laursen
Smag på ZOO i selskab med Nomas ukrudtskonge, Thomas Laursen på en uovertruffen sanketur. Det forgår fredag og lørdag klokken 17.00 og klokken 19.00.

Zero Waste Dinner i Afrikahytten ved Savannen
Spis en bæredygtig middag i selskab med Antje De Vries tæt ved den afrikanske savanne. Det foregår torsdag klokken 17.00 og klokken 20.00.

Live destillering af gin med urter fra ZOO
Vær med når Henrik Hammer giver dig et interessant indblik i destillationsmetoden. Der sker henholdsvis torsdag og lørdag fra klokken 17.00-18.00.

Design din egen is
Hansen Is står i spidsen, når du får mulighed for at designe din egen is. Det sker lørdag og søndag mellem klokken 13.00-16.00. Pssst, der er 1000 gratis is begge dage.

Kaffesmagning ved Copenhagen Coffee Lab
Elsker du også kaffe? Så er kaffesmagning med Copenhagen Coffee Lab måske lige noget for dig! Det foregår onsdag klokken 15.00. torsdag-søndag er der kaffesmagning klokken 18.00.

Hele ugen sker der en masse i ZOO. Vil du gå på opdagelse i det fulde program, så kan du gøre det via linket her.