En gammel kending. En højdespringer. En tilflytter. Og en prisvinder. WeFRB har undersøgt, hvilke restauranter på Frederiksberg, der er de mest bookede i 2018. Der er lidt af hvert i top fem.

345.600. Så mange gange har hjemmesiden DinnerBooking registreret en reservation på en af Frederiksbergs mange restauranter, cafeer og barer i løbet af 2018.

WeFRB har fået fingre i tallene, så vi kan afsløre hvilke restauranter, der var de mest populære på Frederiksberg.

Cafe Sokkelund

Den gamle kending på Smallegade har stadig godt fat i de sultne maver på Frederiksberg. Med 86.767 reservationer igennem DinnerBooking er Cafe Sokkelund den mest populære restaurant.

“Vi er meget ydmyge over at være den mest bookede restaurant på Frederiksberg i 2018. Sokkelund er snart 25 år gammel og bare en lille lokal forretning på Smallegade. Med den beliggenhed er det enormt bekræftende, at så mange gæster tilvælger os”, fortæller Martin Hildebrandt, der er indehaver af Sokkelund.

Foto: Kristian Septimius Krogh & Chris Tonnesen

På Sokkelund er der travlhed hver dag. Frokost og aften. Alle ugens syv dage er der fyldt godt op. Store arrangementer og koncerter i KB Hallen og Falconersalen kan også mærkes.

Hvis man spørger Martin Hildebrandt, er det dog først og fremmest takket være de ca. 40 ansatte, at det går så godt:

“Uden de ansattes service og kontakt med gæsterne, var Sokkelund ikke det, det er i dag. De gør sig umage hver dag”.

Madklubben Frederiksberg

På andenpladsen ligger Madklubben Frederiksberg, hvor 54.635 selskaber har reserveret bord i 2018.

Madklubben Frederiksberg

Driftschefen Kiki O’Connor er glad for den placering. Hun fortæller også, at Madklubben Frederiksberg gør meget ud af at værne om det gode nærmiljø:

“Vi vil gerne være en neighbourhoodrestaurant, der byder indenfor til spiseoplevelser uden det helt store set up. Et sted, hvor gæster ønsker at nyde en afslappet frokost eller middag. Uanset om det er en uhøjtidelig tirsdag eller en helt særlig lørdag”, forklarer Kiki O’Connor

Det er stadig mest i weekenderne, at folk uden reservation må gå forgæves på Madklubben Frederiksberg, men den populære klub oplever oftere og oftere, at der også er udsolgt på helt almindelige hverdagsaftener.

San Marco JUNIOR

San Marco JUNIOR Frederiksberg
Foto: Anders Reinholdt Jonssen

Nummer tre på listen over de mest bookede restauranter på Frederiksberg er lidt af en højdespringer.

San Marco JUNIOR lå nummer ti i 2017. Men det er ikke kun på DinnerBookings lister, at indehaveren Marc Zangrando kan mærke den stigende popularitet.

“Vi har en god fornemmelse af, at gæsterne synes, det er godt, det vi laver lige nu. Det er gået rigtig stærkt det sidste år, hvor vi har fået dobbelt så mange ansatte og fire gange så meget at lave. Det er skønt!”

Ifølge Marc Zangrando er det stadig San Marco JUNIORs småretter og delemenuer, der trækker de fleste gæster ind i de hyggelige lokaler på Falkoner Allé. Men flere og flere får også øjnene op for det danske smørrebrød, som de serverer til frokost.

Læs mere om San Marco Juniors menukort og ikke mindst deres hemmelige vinkælder her.

MASH Frederiksberg

Modern American Steak House. Konceptet har bredt sig i København og resten af landet, samt i London og flere byer i Tyskland. Og i marts 2018 nåede bøf-kæden endelig til Frederiksberg.

Med 17.879 bookinger på DinnerBooking er MASH på Gammel Kongevej 116 den fjerde mest bookede restaurant i 2018 på Frederiksberg.

”Vi er super glade og taknemmelige. Vi har kun været i gang i et lille år på Frederiksberg, så det er fantastisk, at vi allerede kan komme i nærheden af placeringer i toppen”, siger Mikkel Glahn. Han er partner og marketingdirektør i Copenhagen Concepts, der står bag kæden.

MASH Frederiksberg. Foto: Claudia Dons

I hverdagene er det stadig forretningsaftaler og dates, der fylder de røde sofaer på MASH Frederiksberg, og fredag er den travleste dag. Men Mikkel Glahn har bemærket, at en anden ugedag også er blevet populær blandt Frederiksberg-borgerne:

”Søndag er blevet en hyggedag for familien. Det kan vi rigtig godt lide”, fortæller Mikkel Glahn.

Restaurant Mêlée

Sidste år lå de på en syvendeplads, men i år har Mêlée sneget sig med i top fem. Og det er ikke nogen overraskelse, at det er gået frem for den lille restaurant med det franske køkken.

I august blev de kåret som Bedste Restaurant ved WeFRBs Frederiksbergs Bedste 2018. En pris, de har kunnet mærke:

“Sommeren var voldsom for os med rigtig mange gæster stort set hver dag. Da den sluttede, vandt vi prisen, og i september begyndte det at stige igen”, fortæller Dan Rauhe, der er medejer af Mêlée og søsterrestauranten Anarki.

snacks, tapas, Mêlée, Frederiksbergs Bedste restaurant 2018
Foto: Mêlée

De 16.146 reservationer gennem DinnerBooking glæder også Dan Rauhe:

“Vi har fået flere gæster i forhold til sidste år og forrige år. Jeg kan også se igennem DinnerBooking, at der er mange, der kommer igen. Det er vi glade for, for der er hård kamp om gæsterne”.

I december fejrede Mêlée ni års fødselsdag. De fortsætter kampen om gæsterne i 2019, hvor de også har store planer i anledning af deres ti års jubilæum.