Du kender hans stemme både fra radionyhederne, og når han kommenterer det europæiske melodi grand prix. Ole Tøpholm elsker melodi grand prix. Og så elsker han Frederiksberg, hvor han har boet i 15 år.

Kirsten og Søren. Keld og Hilda. Og Emelie De Forest. Ole Tøpholm kender dem alle. Artisterne fra melodi grand prix. Musikken, underholdningen og stemningen. Han elsker det hele.

”Melodi grand prix er en livsstil, og det har det været siden jeg var lille. Allerede der blev jeg kaldt grand prix-Ole, fordi jeg gik voldsomt meget op både i det danske grand prix og Eurovision”, fortæller Ole Tøpholm.

Det er onsdag eftermiddag midt på Gammel Kongevej. Her møder weFRB.dk Ole Tøpholm på caféen Maudes Salon. Her ynder han en gang i mellem at komme. Specielt på grund af indretningen. Og så er vi også kun et stenkast fra Ole Tøpholms lejlighed, hvor han har boet siden sommeren 2003.

”I virkeligheden er jeg nok lidt et tryghedsmenneske. Men jeg befinder mig virkelig også godt i den lejlighed. Den betyder meget for mig, fordi jeg har tilbragt en så stor del af mit liv netop der. Jeg var 25, da jeg flyttede ind. Og i dag er jeg 40”, fortæller Ole Tøpholm, inden han tager en tår af sin cappuccino.

Ole Tøpholm kan godt lide Maudes Salon på Frederiksberg
Foto: Anders Reinholdt Jonssen

I en travl hverdag som nyhedsoplæser af radioavisen bruger han ofte lejligheden til at koble af. Og faktisk holder han så meget af Frederiksberg og området, at han sjældent bruger sin fritid andre steder end i nærområdet.

”Jeg er glad for at være på Frederiksberg . Og jeg bruger især også lokalområdet til at handle. På den måde er jeg meget trofast over for Frederiksberg. Det er utrolig sjældent, at jeg eksempelvis tager på Strøget eller i Fields. Jeg holder mig til en tur op og ned ad Gammel Kongevej eller i Frederiksberg Centret. Dels er det tæt på, og så er der alt, hvad der skal være”, siger Ole Tøpholm.

Især er han fascineret af Gammel Kongevej, som ifølge Ole Tøpholm har noget helt specielt over sig.

”Jeg kan godt lide bare at gå fra Rådhuset og helt ned i den anden ende, mens jeg både kigger på bygningerne og butikkerne”, siger han.

Og så er Ole Tøpholm også ret vild med en tur i Frederiksberg Have, når vejret tillader det.

For 8. gang i træk kommenterer han i år det europæiske melodi grand prix. Et job, han elsker mere end Frederiksberg. Det kombinerer nemlig på én gang både hobby og arbejdsliv, som har gjort Ole Tøpholm til hele Danmarks Mr. Grand Prix.

”jeg kom til at elske melodi grand prix, da jeg voksede op i 80’erne. Og det var der også mange andre, der gjorde dengang. Men mens grand prix’et mistede interesse, så blev min interesse bare hængende og udviklede sig. I 90’erne blev det nærmest pinligt at sige til folk, at man så grand prix og gik op i det, fordi vi havde en rutchetur nedad fra dansk side, og DR gik ikke så meget op i, at vi var ude hvert andet år, men jeg stod fast med min entusiasme”, fortæller Ole Tøpholm.

Den entusiasme skinner fortsat igennem den dag i dag. Både når Ole Tøpholm fortæller om sin kærlighed til melodi grand prix. Men især også, når entusiasmen kommer ud igennem tv-skærmen, når hele Europa i fællesskab siger: ”Good Evening Europe”, mens Ole Tøpholm guider os alle sikkert igennem Eurovision Song Contest.

Fakta

Ole Tøpholm er i dag 40 år. Til daglig arbejder han som nyhedsoplæser på radioavisen, og så kommenterer han i år for 8. gang det europæiske melodi grand prix. Ole Tøpholm er vokset op i Silkeborg, men har i 15 år boet på Frederiksberg.