Du kan blandt andet møde Connie Hedegaard. Lære at genbruge julen. Og så kan du bytte dit tøj og komme til grøn langbordsmiddag. Frederiksberg er fyldt med en masse spændende og grønne aktiviteter fra den 5. til den 10. november, når Grønne Dage på Frederiksberg igen løber af stablen. Her er det fulde program.

Frederiksberg Kommune byder endnu en gang velkommen til Grønne Dage på Frederiksberg, der løber af stablen fra mandag den 5. november til lørdag den 10. november 2018.

Her vil kommunen sætte fokus på et grønne hverdagsliv i byen og lægger ud med tre spændende foredrag med tidligere miljøminister Connie Hedegaard, meteorolog Jesper Theilgaard og antropolog Rune-Christoffer Bech-Dragsdahl, der hver især vil give deres bud på, hvordan klimaforandringerne vil påvirke vores fremtid.

Lørdag vil der være et stort grønt arrangement, hvor der vil være masser af inspiration til et grønnere liv. Du kan blandt andet møde den økologiske frisør Zenz, få ideer til naturlige skønhedsprodukter hos Vølve, smage bybiernes honning, veganske kager og risotto med fårekyllinger. Du kan lave julepynt og julegaver ud af genbrugte materialer, kreere en kokedama til vindueskarmen eller bygge insekthotel eller måske en sæbekassebil.

Grønne Dage på Frederiksberg byder på aktiviteter og inspiration til skønne sjæle i alle aldre. Her er det fulde program:

Mandag den 5. november:

Foredrag: Hvordan brødføder vi verden bæredygtigt i det 21. århundrede?
Der tales mere og mere om sammenhængen mellem, hvad vi spiser og klodens tilstand. Hvad er op og ned? Klokken 19 kan du i KU.BE høre om, hvorvidt verdens befolkning i fremtiden kan brødfødes på bæredygtig vis under forskellige scenarier – vegetarisk, vegansk, lavt kødforbrug, højt kødforbrug, økologi, ikke-økologi. Få hårdtslående facts og nuancer til eftertænksomhed – uanset hvad du selv spiser. Foredraget vil blive illustreret med masser af billeder, tegninger, verdenskort og enkle udregninger og statistikker. Rune-Christoffer Bech-Dragsdal er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer, skriver ph.d. i landbrugsudvikling og er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, som blev grundlagt i 1896. Foredraget er gratis, men tilmelding skal ske på nemtilmeld.dk senest mandag den 5. november kl. 12

Tirsdag den 6. november:

Foredrag: Connie Hedegaard om klimaudfordringerne
Hvad har du tænkt dig at gøre ved klimaet? Sådan lød spørgsmålet til Connie Hedegaard på hendes femte dag som minister. Den tidligere journalist, minister og EU-kommissær har siden prøvet at gøre noget ved det. Men hvordan får vi klimaudfordringerne, de stadig flere mennesker på jorden og den vækst, der er brug for, til at gå hånd i hånd? Hvad skal hvem gøre? Politikerne, erhvervslivet og os alle sammen som ansvarlige borgere? Klokken 19 kan du i KU.BE høre en personlig beretning om en af tidens største udfordringer. Foredraget er arrangeret i samarbejde med FOF København, og du tilmelder dig derfor via deres hjemmeside ved at klikke på dette link. Billetter koster 150 kroner.

Onsdag den 7. november:

Fremtidens middagsbord: Grøn langbordsmiddag
Tag dine børn, din kæreste, naboen eller en god ven med, når KU.BE inviterer til grøn langbordsmiddag med fokus på fremtidens mad. Rasmus Leck Fischer og hans kokke fra Gastronomisk Innovation har sammensat en lækker, økologisk og vegetarisk menu – med et tvist af græshoppe for dem, der har lyst. Det hele begynder klokken 17.30 i KU.BE.

  • Brød med tre slags smør
  • Gazpacho af rester fra køkkenet
  • Hele bagte knoldselleri med havgusmayo, sprødt brød, græshopper og karse
  • Perlespeltrissotto med svampe
  • Cherrytomater med spicy sauce i kanyler
  • Sensommer sylt
  • Mormorsalat med blommeeddike
  • Squashkage med friskost og valnødder til dessert

Pris: 149,- kroner pr. voksen og 49,- kroner pr. barn (til og med 8 år), børn under 2 år gratis. Der vil være postevand til maden. Andre drikkevarer kan købes i cafeen. Billetter købes i frontdesk i KU.BE eller på telefon 2898 0924.

Torsdag den 8. november:

Mellem orkaner og klimaforandringer: Foredrag med Jesper Theilgaard
Klokken 19.30 kan du i KU.BE høre meteorolog Jesper Theilgaard fortælle om klimaet og de konsekvenser, klimaændringer medfører. Klimaændringerne er ifølge FNs klimapanel på vej. Disse ændringer kan ikke blot iagttages på indlandsisen, men også i den politiske debat. Jesper har fulgt udviklingen nøje, og giver os et indblik i, hvad der egentlig kan ske, når temepraturen stiger. Bliver Danmark oversvømmet? Får vi nogensinde en hvid jul igen? Kan vi forvente flere storme, som den vi såi 1999? Hvad sker der udenfor Danmark, når temperaturen stiger? Kan vi forvente flere naturkatastrofer som følge af klimaændringerne? Og hvad sker der på den politiske front? Samtidig løftes sløret for, hvordan klimaet generelt har udviklet sig, og hvad ved vi om klimaøndringer over de sidste tusinder af år. Foredraget er gratis, men tilmelding skal ske på nemtilmeld senest torsdag den 8. november kl. 12.

Lørdag den 10. november:

Gratis smagsprøver og masser af kreativitet: Stort grønt arrangement på KU.BE
Fra klokken 11 er der i KU.BE masser af indspiration til et grønnere liv. Her kan du bytte dit gamle tøj til nyt på årets store tøjbyttemarked. Du kan lære at indrette din bolig til genbrug. Ja, du kan sågar blive inspireret til at genbruge julen. Der vil være udstillinger og masser af smagsprøver på veganske lækkerier og honning. Din cykel kan blive vinterklargjort. Og så kan du også blive inspireret til naturlig og grøn skønhedspleje. Og så er der et væld af kreative udfoldelsesmuligheder for børn. Du kan se, alt hvad der foregår i KU.BE til arrangementet via dette link.