Hvis du elsker alt, der har med græskar og halloween at gøre, så bør du prøve denne nemme græskar-bodyscrub, du selv kan lave.

Det er supersimpelt at lave bodyscrub med få ingredienser, og hvis en af dem er græskarpuré, har du pludselig en mixtur med efterårstema: Græskar-bodyscrub!

Græskar kan nemlig bruges til andet end hjemmelavede halloween-lygter og madlavning, og har en positiv effekt på huden. Kødet indeholder nemlig en syre, der siges at have en peelende effekt på døde hudceller, booster cellefornyelsen og får huden til at gløde.

Derudover skulle den orange grøntsag også indeholde masser af A-vitamin, som mindsker rynker, misfarvninger og solskader, ligesom zinkindholdet forebygger akne og får skadet hud til at hele. Ikke dårligt!

Se her, hvordan du laver din egen, hjemmelavede græskar-bodyscrub med få ingredienser.

Sådan laver du græskar-body-scrub

Det skal du bruge:

  • En deciliter olie, for eksempel olivenolie eller kokosolie
  • En deciliter græskarpuré (find opskriften herunder)
  • En deciliter sukker. Du kan også forsøge dig med brun farin eller endda havsalt, hvis du gerne vil have en ekstra effektiv skrubeffekt
  • Eventuelt en spiseskefuld kanel
  • Eventuelt kaffegrums

Læs også: Kaffeguide til din weekendgåtur: 4 gode kopper kaffe to go på Frederiksberg

Opskrift på græskarpuré

Fjern kernerne og skrællen fra dit græskar og skær kødet i mindre stykker. Bag dem i ovnen, indtil de er bløde. Herefter kan du blende dem, til du har en lind puré.

Sådan gør du:

  1. Bland oliven- eller kokosolie med græskarpuré og sukker. Voila!
  2. Tilføj eventuelt en spiseskefuld kanel, hvis du godt kan lide duften – så får du en bodyscrub med pumpkin spice vibes. Kaffegrums kan også være en lækker tilføjelse til din græskar-bodyscrub.

Opbevar din græskar-scrub i køleskabet.

Græskar-bodyscrub
Foto: Pixabay

Læs også: Klovn på Frederiksberg: Tag en tur rundt til seriens locations

Vil du have endnu mere halloween- og efterårshygge? Så tjek vores livsstilartikler ud.