Ikke siden man begyndte at måle temperaturer ved Landbohøjskolen på Frederiksberg i 1873, har varmegraderne nået et så højt niveau så tidligt på året, som det er tilfældet i øjeblikket.

Det er torsdag eftermiddag. Solen bager fra en skyfri himmel med de varmeste maj-temperaturer nogensinde målt på Frederiksberg. Og i Frederiksberg Have slænger solglade sommermennesker sig side om side med iskaffe og kolde drikkevarer.

Her møder weFRB Nasibe Baysal og Signe Schaarup, der har taget tidligt fri fra arbejde for spontant at nyde det gode vejr.

”Det er så skønt. Vi er slet ikke vant til det her i Danmark. Det er dejligt at starte sommeren med så dejligt vejr”, fortæller Signe Schaarup.

Sammen med sin veninde Nasibe Baysal nyder hun her en kold iskaffe på plænen foran Frederiksberg Slot midt i solen.


”Vi har også talt lidt om, at det godt kan være stressende, det er så godt vejr lige nu. Fordi vi slet ikke er vant til så godt vejr, så skal man absolut ud og nyde det”, fortæller Nasibe.

Men i det her øjeblik er der ingen stress i sigte. Der er det ren venindeafslapning i det gode og varme vejr.

Og faktisk har det været så godt og varmt vejr de seneste dage, at der på Frederiksberg er tale om den kraftigste varmebølge nogensinde registeret her så tidligt på året, siden målinger af temperaturer begyndte for 145 år siden. Det skriver tv2.dk.

Det betegnes som varmebølge, når gennemsnittet af dagens højeste temperaturer tre dage i træk er over 25 grader. Netop det skete onsdag på Frederiksberg, hvor gennemsnittet af temperaturerne for mandag (27,5 grader), tirsdag (25,5 grader) og onsdag (28,0 grader) endte på hele 27,0 grader.