Henført til en hemmelig have i Frankrig med vinranker, blomster og vin på bordene glemte jeg nærmest, at jeg bare sad en lang spytklat fra Smallegade i forsommervaren til en af årets første udendørs middage i Restaurant Frederiks Have gårdhave. Og her er der ikke bare hyggeligt at være. Næh, jeg fik også en af de bedste middage, jeg længe har fået.

Det er ikke sådan lige til at se, når man går på Smallegade, at der bare 100 meter fra vejen dukker en skøn sommerhave op. Men det gør der. Og her bliver der kræset om både mad, vin og service i en sådan grad, at jeg får lyst til at skrive: “Allez-y”. Kom af sted. På fransk naturligvis. For Restaurant Frederiks Have kombinerer nemlig danske rødder med fransk finesse. På tallerkenerne vel at mærke.

Sidste år fik Restaurant Frederiks Have ny ejer, som har videreført både den kvalitet, stemning og ånd, der i mange år har givet restauranten en Michelin-anbefaling. Som bare en ud af tre restauranter på Frederiksberg. Og det forstår jeg altså godt, at stedet fortsat har.

På menukortet kan du enten læne dig tilbage og lade dig nyde en aften i Frederiks Haves hænder med caviar og champagne, fem serveringer med tilhørende vinmenu, kaffe og sødt for 1200 kroner, eller du kan gå à la carte.

Vi valgte det sidste og begyndte på bedste franske vis med champagne og østers, inden vi fik serveret en skøn havtaskehale med blåmuslinger og gulerod, som var perfekt afstemt med den franske saft verjus. Sødmen fra guleroden og syrligheden fra saften smeltede sammen med fisk. Dansk og fransk, når det er bedst.

LÆS OGSÅ: Masser af smil og hjertevarm mad: Madklubben Frederiksberg er befriende ærlig

Hovedretten var i den lidt mere klassiske retning med en servering bestående af en perfekt tilberedt oksemørbrad med sprød grønkål, jordskokker og marv.

Til sidst blev der plads til en afstikker til Østrig. For mit vedkommende ihvertfald. Jeg elsker nemlig at få et glas Beerenauslese til dessert. Sødt og voldsomt. Og når det er på vinkortet, slår jeg altid til.

Restaurant Frederiks Have er virkelig et sommer-must på restaurantscenen. Både for dig, der har været stamgæst i mange år eller slet ikke kender stedet.

Her er åbent både til frokost og aften, og du finder den skønne sommerhave og resten af restauranten på Virginiavej 1.