Især strik er populært til efterårsgarderoben, fremhæver Nana Harritsø Jørgensen fra luksusgenbrugen Muda Nashi på Godthåbsvej. Hun tager dig her med på tur i butikken og guider til populære secondhand-trends netop nu.

En strikket sweater kan nemt komme til at koste 3.000 kroner, hvis du skal købe den fra ny hos Acne. Derfor er det populært at handle luksusgenbrug, når garderoben skal opdateres til den nye sæson. For eksempel med en ny strik.

De dyre designermærker kan nemlig fås til halv pris, hvis du kan affinde dig med, at tøjet er brugt eller har hængt hos en anden før dig. Det kan vi heldigvis nemt på Frederiksberg.

“Denne sommer har det været mønstrede sommerkjoler, typisk fra Ganni, der har været særligt populære. Nu bliver det strik, som kan være rigtig dyrt at købe fra nyt, især hvis det er for eksempel mohairuld eller kashmir. Her kan du få en sweater til langt under halvdelen af nyprisen,” fortæller Nana Harritsø Jørgensen fra luksusgenbrugen Muda Nashi på Godthåbsvej.

strik muda nashi luksusgenbrug godthåbsvej nana harritsø jørgensen
Foto: Benedikte Brix

Denne sæson fremhæver Nana Harritsø Jørgensen Acne-strik som en af de helt store tendenser.

“Det gør ikke noget, at den er fra sidste år. Derudover er Ganni også altid et populært mærke, og det gælder også i denne sæson.”

Bæredygtighed trender sammen med tasker

Handler du en i en luksusgenbrug, kan du ikke bare få designertøj til få penge, du kan altså også være heldig at gøre et godt fund i for eksempel en jakke, der er flere sæsoner gammel.

muda nashi luksusgenbrug, strik
Foto: Benedikte Brix

“Forleden havde vi en kunde, der købte en Heartmade-jakke, som hun havde ledt efter i flere år. Så fandt hun den her. Det er da fantastisk,” siger Nana Harritsø Jørgensen, der åbnede Muda Nashi for 12 år siden.

“Det var i 2006 og derfor før, det rigtig blev trendy at handle bæredygtigt, som second hand jo er.”

Læs også: Mathilde Norholt: Frederiksberg er min velkendte og højt elskede baglomme

Forelsker du dig i noget på Muda Nashis hjemmeside, kan du få det lagt til side til næste dag. Du kan dog ikke blive ringet op, når der kommer noget bestemt ind, du søger.

muda nashi luksusgenbrug genbrug, strik
Foto: Benedikte Brix

“På et tidspunkt skrev vi folk op, når de kom og spurgte efter noget, så vi kunne kontakte dem, hvis det kom ind, men det endte med at blive en alt, alt for uoverskuelig liste,” fortæller Nana Harritsø Jørgensen.

Læs også: Guide til brillemode: På Frederiksberg kombinerer en af landets mest trendy brillebutikker bambus og mode

“Der er rigtig mange, der for eksempel spørger om specifikke tasker, så det er også en form for tendens lige nu. Lige nu har vi ved et tilfælde hele to Chanel-tasker hængende, og det sker meget sjældent, at vi får dem ind, så det er værd at kigge forbi.”

muda nashi second hand luxury godthåbsvej luksusgenbrug designergenbrug, strik
Foto: Benedikte Brix

3 tendenser lige nu:

Nana Harritsø Jørgensen fortæller, at de tre ting, der allerhurtigst bliver solgt netop nu, er strik, farver og print.