En fransk vinbar og delikatesseforretning er åbnet på Godthåbsvej på Frederiksberg, og her kan du få alt fra flydende alkohol til faste sæber importeret fra Frankrig.

Går du ind for frihed, lighed, broderskab – og franske specialiteter? Så vil du glædes over en af de nyeste tilføjelser til Godthåbsvejs shopping- og restaurantscene. Lige overfor Aksel Møllers Have (i det tidligere Delikatessehuset) er der nemlig åbnet en helt speciel delikatesseforretning og vinbar: Vores Marked.

Vores Marked, der også har en butik i Farum, slog dørene op på Godthåbsvej 32 på Frederiksberg den 22. maj, og nu på torsdag, den 21. juni, er der åbningsreception for at fejre den nye forretning.

“Jeg kan rigtig godt lide kvarteret her. Butikken hedder Vores Marked, fordi det skal være et sted, folk tager til sig, og som bliver deres eget, og jeg har netop valgt Godthåbsvej, fordi det er et hyggeligt, lokalt miljø midt i byen”, fortæller Birgit Pichat, der ejer stedet.

Vi har ikke kunder – vi har gæster

Økologiske vine og ekspertise i de franske specialiteter

Vores Marked har et stort udvalg til den frankofile forbruger. Udover mange forskellige franske, økologiske vine kan du også finde frugtsaft, paté, marmelade, honnning, chokolade, oliven, olier, eddike, øl, te og et utal franske sæber i butikken.

Vores Marked, Godthåbsvej 32, Frederiksberg, vinbar, fransk marked, madmarked, franske specialiteter, delikatesseforretning
Foto: Vores Marked

Du kan også bestille bord til en omgang tapas eller fransk morgenmad, ligesom Vores Marked laver sandwiches to go eller mad ud af huset, hvis du har et arrangement, der kunne bruge et fransk tvist.

“Der, hvor vi er anderledes fra andre butikker på Frederiksberg, er, at vi selv importerer og har tæt tilknytning til vores producenter”, siger Birgit Pichat, der er fransk gift og har boet i Frankrig i 10 år.

Nu bor hun i Farum, hvor hun åbnede sin første franske delikatessebutik for godt to år siden. Den er blevet så stor en succes, at hun nu forsøger sig på Frederiksberg, hvor hendes datter bor. Her vil hun og bestyrer Stephanie Lecarpentier skabe samme hyggestemning som i Farum og Frankrig.

“Vi har ikke kunder – vi har gæster”, forklarer Pichat, der begyndte at importere franske varer, fordi hun savnede landets mange delikatesser, efter hun var vendt tilbage til Danmark. Alt i butikken er importeret fra bittesmå, franske producenter, som Birgit Pichat selv har valgt.

“Vores Marked er et sted, hvor vi godt kan lide at fortælle om vores varer. Alle vine er økologiske. Det elsker vi at tale om. Og jeg tror også, vi ved meget om det”, griner hun.

Stephanie Lecarpentier, Birgit Pichat, Vores Marked, Godthåbsvej 32, franske vine, vinbar, tapas
Foto: Vores Marked

Fransk morgenmad og gratis vinsmagning i Vores Marked

Noget, vi glæder os særligt til her på redaktionen, er den del af Vores Marked, som er en vinbar. Her vil Vores Marked holde gratis tøndesmagninger, og allerede i maj inviterede det franske marked på sin første drop in-vinsmagning, hvor alle var velkomne til at smage gratis på udvalgte vine.

Vores Marked deltog også til FRBDAGE 2018 forrige weekend, hvor der var ølsmagning i butikken (fransk øl, selvfølgelig), og delikatesseforretningen ser ud til at fortsætte stilen.

Vores Marked beskriver sig selv som “et lille stykke af Frankrig” og lover grundig vejledning i blandt andet økologiske og biodynamiske vine i gourmetbutikken på Godthåbsvej. Til åbningsreceptionen bliver der endda kælet ekstra for den franske stemning, når et fransk sigøjnerjazzband står for underlægningsmusikken, mens du nipper til et glas økologisk vin.

Du kan finde åbningsreceptionen i vores kalender, hvor du også kan se alle de andre spændende ting, der sker i byen henover sommeren.

Læs også: Guide til din uge: Åbning af nyt, fransk marked og VM på storskærm