Coffee Collective er gået sammen med tidligere kræfter fra Hart og Juno om at skabe udforskende bagerlækkerier til deres flagship-kaffebar på Godthåbsvej. Her kan du fremover mæske dig i gourmetbrød og sødt, der alt sammen er lavet til at spille sammen med kaffe. Verdens bedste kaffebarsbageri, kalder de selv konceptet.

Et forår fyldt med gluten. Først stod alle i fastelavnsbolle-kø til Hart Bageri på Gammel Kongevej. Så annoncerede Bagt deres brød-indtog på samme gade. Og nu kommer gourmet-bagergodterne også til Godthåbsvej.

Her vil Coffee Collective nemlig tage kaffebars-oplevelsen til helt nye bagerhøjder med lanceringen af det koncept, de selv kalder for verdens bedste kaffebarsbageri.


“Vi har i årevis drømt om at åbne et bageri, hvor vi kunne udforske bagværk og samspillet med kaffe. Vores mål har været at lave verdens bedste kaffebarsbageri og løfte bagværket i vores kaffebarer til samme høje niveau som kaffen”, siger direktør Peter Dupont.

Selve bageriet kommer til at ligge på Nørrebro. Men bagerlækkerierne bliver altså serveret på Godthåbsvej og i øvrigt også på Coffee Collectives fem andre kaffebarer i byen. Og til at stå for bageriet har kaffebaren allieret sig med bagerichef Michael Craig. Han har en fortid hos Hart Bageri, Lille Bakery og Amass. Ved sin side har han et super dygtigt team med souschef Meagan Murray (tidl. Juno, Mirabelle og Rug) samt tre andre erfarne bagere.

LÆS OGSÅ: The Coffee Collective: Nørdet kaffebar på en skjult del af Godthåbsvej

Der er fokus på kvaliteten af hvert enkelt bagværk. Og udover croissanter, surdejsbrød og boller, kernerugbrød og cookies er der et par specielle ting på menuen. Blandt andet et kardemommeflet, som har navn efter måden, dejen er foldet på. Det ligner nemlig en fletning.

Derudover kan du også sætte tænderne i en citronbølge. Den er lavet af overskydende croissantdej, som får sin bølgede signaturform på en træpind under bagningen. Lige efter den er taget ud af ovnen, pensles den med en intens og utrolig aromatisk hjemmelavet sirup af biodynamiske citroner fra Sicilien.

Bagerbutikken åbner fredag den 9. april. Samtidig kan du smage bagværket i kaffebaren på Godthåbsvej. I første omgang som takeaway, indtil restriktionerne er blevet lettet.