Under Copenhagen Cooking finder hele 24 begivenheder sted på Frederiksberg. Læs om alt, der sker under Frederiksberg Cooking – blandt andet Frederiksberg Høstfest.

Frederiksberg Cooking er vores del af den 10 dage lange madfestival Copenhagen Cooking & Food Festival. Den strækker sig fra 24. august til 2. september og indeholder 24 begivenheder, der finder sted på Frederiksberg og alle er fulde af velsmag.

servering frederiksberg høstfest langbord frederiksberg cooking
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Frederiksberg Cooking fredag 24. august: Frederiksberg Høstfest, chokolade og krebsegilde

Frederiksberg Høstfest

Den allerstørste begivenhed under Frederiksberg Cooking (og det, der nok af mange ses som hovedattraktionen under Copenhagen Cooking & Food Festival), er Frederiksberg Høstfest.

Her dannes ét langt bord hele vejen ned ad Frederiksberg Allé, hvor der er plads til 1.500 spisende, der får serveret en økologisk høstmiddag. Det sker den 24. august og markerer således også begyndelsen af den 10 dage lange madfestival.

Syv forskellige restauranter har arrangeret begivenheder ved det lange høstbord, og alle billetter er udsolgt. Skulle du være så heldig at have fået fat i en billet, kan du sætte dig til bords fra klokken 18 til 21 og nyde middagen fra enten Hahnemanns Køkken, Anarki og Mêlée, Kokkeriet, Timm Vladimirs Køkken, Kamille Seidler & Friends, Sans Souci og Promenaden eller Rub & Stub.

Frederiksberg Cooking, Frederiksberg Høstfest, Copenhagen Cooking & Food Festival, Frederiksberg Allé
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Chokoladeforkælelse hos Frederiksberg Chokolade

Samme dag er der også noget til dig, der står uden billet til høstmiddagen. Frederiksberg Chokolade har nemlig i anledning af Frederiksberg Cooking arrangeret halvandentimes rundvisning, hvor du kan høre Frederiksberg Chokolades historie og smage en masse lækkerier.

Billetten koster 250 kroner og kan købes her.

Krebsegilde på Belis

Er du mere til det salte end det søde, så tag forbi Restaurant Belis ved rådhuset, hvor der er krebsegilde og øl fra det lokale Frederiksberg Bryghus. Gildet foregår på rådhuspladsen, hvor der bliver dækket op med knækbrød og ost samt selvfølgelig krebs på lange borde.

Billetten koster 395 kroner og kan købes her.

Teselskab a la Kamma Rahbek

Kamma Rahbeks teselskaber i Bakkehuset genskabes denne aften, hvor der vil blive læst højt fra hendes breve, mens der nydes særlige teblandinger. Oplæsningen suppleres med fortællinger om spisevaner i 1800-tallet.

Arrangementet er udsolgt.

Teselskab i bakkehuset, Frederiksberg Cooking
Foto: Pexels

Frederiksberg Cooking lørdag den 25. august: Madværksted for børn og gourmetmiddag

Bakkehusets madværksted for børn

Fra klokken 13 til 15 kan børn helt gratis lære at lave mad i Bakkehuset. Det er dog ikke hvilken som helst slags mad: Det er søde sager fra 1800-tallet, hvor man ikke bare kunne gå i Netto efter en pose slik.

Arrangementet er udsolgt.

Gourmetmiddag på Mondän

Restaurant Mondän inviterer til gourmetmiddag på Godthåbsvej. De kalder den Fisk, Skaldyr & Bourgogne og holder den for at fejre deres nordisk-franske mads succes siden restaurantens åbning i januar i år.

Billetten koster 1.195 kroner og kan købes her.

Frederiksberg Cooking søndag den 26. august: Hjemme Hos

Hjemme Hos er et særligt koncept i Copenhagen Cooking & Food Festival. Denne middag foregår hjemme på Anika Madsens terrasse og inkluderer kun otte mennesker, der får en helt særlig grillaften med kokken fra restaurant Roxie.

Arrangementet er udsolgt.

grillet laks frederiksberg cooking
Foto: Copenhagen Cooking

Frederiksberg Cooking mandag den 27. august: Gourmetmiddag med overskud

Restaurant Anarki inviterer på overskudmiddag af gourmetkaliber, når de sætter fokus på madspild ved at lave mad af frasorterede grøntsager og overskudsvarer. Overskuddet fra arrangementet går til Fødevarebanken.

Billetten koster 450 kroner og kan købes her.

Frederiksberg Cooking onsdag den 29. august: Oplev kunsten med maven

Underjordisk madvandring

Find din vej i Cisternerne ved at smage dig igennem ved denne veganske treretters oplevelse “Oplev kunsten med maven”. Retterne er inspireret af den aktuelle udstilling i Cisternerne, IN IS THE ONLY WAY OUT.

Arrangementet er udsolgt.

Årets udstilling i Cisternerne på Frederiksberg er med kunstner Jeppe Hein
Foto: Anders Sune Berg

Frederiksberg Cooking torsdag den 30. august: Chokolade, punchboller og indisk bryllupsmiddag

Indisk bryllupsmiddag

Der er indisk bryllupsmiddag, når KU:BE i samarbejde med Cafe Glad inviterer til oplæsning af indisk litteratur. Langbordsmiddagen indeholder en eksplosion af smag og ledsages af oplæsning af blandt andet Salman Rushdis værker.

Arrangementet er udsolgt.

Punchbolle i Drejers klub

Bakkehuset slår dørene op til et kig tilbage i 1700-tallet. Oplev, hvordan en punchbolle blev drukket i herreklubben, mens du lytter til drukviser sunget af skuespiller Nis Bank-Mikkelsen.

Billetten koster 175 kroner og kan købes her.

Chokoladetur

Klokken 14 og igen klokken 16 er der igen rundvisning hos Frederiksberg Chokolade, hvor du får historien og smager på blandt andet is og rød chokolade.

Billetten koster 250 kroner og kan købes her.

Frederiksberg Cooking, Frederiksberg Høstfest, Frederiksberg Allé
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Frederiksberg Cooking fredag den 31. august: Vegetarmenu, naturvin og skaldyr med et italiensk tvist

Vegetarmenu og naturvine på Sans Souci

Restaurant Sans Souci bryder med bistrorammerne ved dette spændende arrangement, hvor der serveres en vegetarisk menu med årstidens grønt.

Billetten koster fra 395 kroner og kan købes her.

Frisk fisk og skalddyr med et italiensk tvist

San Marco Junior inviterer på en maritim middag blandt andet østers, rejer og kammuslinger. Dertil serveres italienske bobler.

Billetten koster 795 kroner og kan købes her.

Frederiksberg Cooking lørdag den 1. september: Vegetarmenu

Restaurant Sans Souci bryder endnu engang med bistrorammerne ved dette spændende arrangement, hvor der serveres en vegetarisk menu med årstidens grønt.

Billetten koster fra 395 kroner og kan købes her.

Turist på Frederiksberg. Sans Souci mad.
Foto: Lars Degnbol

Frederiksberg Cooking søndag den 2. september: Langbordsmiddage

Langbordsmiddag på Mondän

Det er et kendetegn for Copenhagen Cooking & Food Festival: Langborde. Mondän inviterer til langbordsmiddag med delemad og nul madspild, så smøg ærmerne op, og nyd maden fra lokale producenter.

Billeten koster 595 kroner og kan købes her.

Langbordsmiddag på Mêlée

Restaurant Mêlée, der netop har vundet titlen som Frederiksbergs Bedste restaurant 2018, inviterer på overskudmiddag af gourmetkaliber, når de sætter fokus på madspild ved at lave mad af frasorterede grøntsager og overskudsvarer. Overskuddet fra arrangementet går til Fødevarebanken.

Billetten koster 450 kroner og kan købes her.