Restaurant Sans Souci byder på klassiske franske bistro-retter i forførende og historiske omgivelser. Og så kan du gå på opdagelse i et fremragende vinkort, der er til at betale.

Forført til et fransk landdistrikt midt i Cognac. Sådan havde jeg, da jeg smagte på min indbagte pighvar med laksemousse og jomfruhummerbisque, der bed fremragende fra sig med en lang eftersmag af netop cognac. Præcis som en jomfruhummerbisque skal.

Læs også: Luksuslørdag med franske fristelser: Restaurant Anarki er befriende uprætentiøs

Restaurant Sans Souci tager udgangspunkt i det franske køkken med klassiske franske retter, men der er også plads til eksempelvis den ikoniske wienerschnitzel.

Man kan enten gå ombord i restaurantens tavleretter, a la carte eller Sans Soucis klassiske menu, som udover indbagt pighvar med laksemousse og jomfruhummerbisque bestod af Côte du Boeuf og Creme Brulée. Mere fransk bliver det vist ikke.

Vi hoppede ud i den klassiske menu, som er til deling for to. Og den skifter alt efter årstiden. Til maden bestilte vi en 2013 Saint Emilion Grand Cru fra Petit Figeac. Fransk, blød og fuld af frugt, som er helt klassisk for vinene fra Saint-Emilion ved Bordeaux. Og den levede fuldt op til mine forventninger. Men inden vi gav os i kast med den, bestilte vi to gin og tonics.

“Selvfølgelig”, svarede en meget sød, guidende og smilende tjener, da vi bestilte.

Da han kort efter kom tilbage med vores drinks, havde han opmærksomt bemærket, at vi sad og kiggede på Sans Soucis smukke og klassiske indretning med et historisk flot glasloft.

Læs også: Nyt fransk brasserie på Frederiksberg: “Det skal både være hyggeligt og til at betale”

“Faktisk er det her Frederiksberg ældste restaurant”, fortalte han os og uddybede, at kun Kroghs fiskerestaurant i Hovedstaden kan dateres længere tilbage end Sans Souci.

Det fik vi:

To x klassisk menu: 1.096 kroner
To gin og tonic: 180 kroner
En flaske rødvin: 795 kroner

I alt: 2.071 kroner

Hovedretten ankom som et fransk festfyrværkeri a la Tricolore med fritter, lidt garniture og masser af fuldfed bearnaise sammen med kongebøffen Cote de Boeuf, som med en ekstremt flot fedtmarmorering smeltede fløjlsblødt i munden.

Læs også: Frederiksbergs bedste pizza? Her er fem gode pizzariaer

Til dessert fik min gæst og jeg en creme brulée, der efter to kejserværdige retter skuffede en anelse og manglede lidt vanille i sit udtryk.

Men Restaurant Sans Souci rammer i den grad alle sanser. Her er smukt. Betjeningen er fantastisk. Og maden er en stor forførende oplevelse – fyldt med fransk forkælelse.

Stjernerne