Engang passede ’Tissekonen’ – Ja, det hed hun – på både tissetrængende Frederiksbergborgere og forbipasserende i det historiske lille gule tissehus på Frederiksberg Allé 69. I dag er både tissehus og ’Tissekonen’ sendt på pension og skiftet ud med baristaer, der svinger flat whites og cappuccinoer over disken hos Olivers Oase.

På Frederiksberg Allé overfor Frederiksberg Runddel ved hovedindgangen til Frederiksberg Have finder du Olivers Oase. Et gammelt tissehus, der i dag byder på kaffe af høj kvalitet.

”Jeg overtog stedet i 2011. Oprindeligt er det jo en gammel toiletbygning. Nogle lokale har fortalt mig, det fungerede som bemandet tissehus frem til begyndelsen af 00’erne. ’Tissekonen’, som passede huset, hun gik på pension der. Og så var det åbent i yderligere et par år, ubemandet. Og så har jeg altså haft stedet nu i otte år”, fortæller Oliver Steindorsson, der er indehaver af Olivers Oase.

weFRB.dk møder ham her i den historiske bygning, der nu er blevet istandsat. Fra en høj bar i den ene side af lokalet sidder vi på et par barstole og spejder udover Frederiksberg Allé. Her dufter af både kaffe og croissanter.

Olivers Oase

”Jeg plejer altid at sige, at her er det simpelt, men godt. Jeg prøver at have så få ting som muligt, men som er gode. Vi har kaffe, lidt morgenmad, sandwich og is om sommeren. Vi bager vores egne muffins, og der hvor det giver mening, har vi inkorporeret økologi. Det er for eksempel i vores hjemmelavede lemonade og kagerne”, fortæller Oliver Steindorsson.

”Risteriet er leverandør af vores kaffe. Det er en god, fyldig og mellemristet bønne. Det bliver simpelthen for let til kaffedrikke med mælk, hvis der ikke er noget fylde i bønnen”, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Café Olivers Oase

Midt i travlhed og stressede hverdage er det gamle gule tissehus blevet omdannet til en lokal oase. Olivers Oase. Og her køber lokale kaffe og godt til ganen både to go og til at spise og drikke i det smukke gamle hus, der også byder på udeservering.

”Det er et utrolig charmerende lille hus. Det er virkelig en oase midt på Frederiksberg. Et sted, hvor man kan komme og få et break i hverdagens travlhed”, fortæller Oliver Steindorsson.

”Det har været vigtigt for mig at indrette mig med respekt for bygningen, som er fra slutningen af 1800-tallet. Det er lidt en klassisk parisisk indretning”, uddyber han.

Her er der malet i grå nuancer. Og små borde på den ene side af en kirkebænk er omgivet af gamle franske stole i jern.

Olivers Oase

”Kirkebænken kommer fra en kirke på Amager. Jeg har fundet den hos Genbyg. Den passer meget fint som reference her lige ved siden af Frederiksberg kirke, selvom vi ikke har noget med kirken at gøre”, fortæller Oliver Steindorsson.

I dag er der intet toilet i det gamle gule tissehus. Til gengæld er her masser af fristelser. Og dem kan du nyde hver eneste dag frem til sidst på eftermiddagen. Enten som to stay eller to go. Olivers Oase lukker klokken 17.30 i vinterhalvåret og klokken 18.30 i sommerhalvåret.

Pssst. Vi er vilde med at tage kaffen med på en dejlig gåtur i Frederiksberg Have.