Hvilket nummer giver dig myrekryb, får dig til at danse af glæde eller tager dig med tilbage til dengang du fik dit første kys? Hvilken sang vil du vælge som dit livs soundtrack? Vi har alle sammen et tæt forhold til bestemte musiknumre. Og i en ny podcast-serie, som Biblioteket Frederiksberg står bag, fortæller kendte om, hvad et bestemt musiknummer betyder for netop dem.

Vi kender det stort set allesammen. At musik er forbundet med følelser. Situationer. Vores liv. Musikken kan tage os tilbage til de største minder, oplevelser og nærhed med andre. Og musikken kan lade os være til stede i nuet.

I podcastserien ‘Min tone i livet’ kan du høre, hvad et enkelt nummer betyder for ugens fortæller.

Serien er udviklet af Biblioteket Frederiksberg og består af korte episoder på fem til otte minutter, hvor du kan høre, hvorfor musikken har en særlig plads i hovedpersonens hjerte. Fælles for alle fortællerne er, at de har et helt særligt forhold til en bestemt melodi.

”Med musikpodcasten forsøger Biblioteket Frederiksberg at formidle musik på en mere personlig måde. Gæsterne i serien er ikke nødvendigvis eksperter, men fortæller, hvordan de oplever musikken ud fra netop deres synspunkt – ofte med udgangspunkt i en central begivenhed i deres liv. Der opstår en mellemmenneskelig forbindelse, idet man som lytter hører musikken med gæstens ører, og bærer dennes oplevelse af musikken med sig videre”, fortæller kulturformidler Morten Ammitzbøl til weFRB.dk

Du kan blandt andre komme helt tæt på forfatteren Leonora Christina Skov, der som 16-årig blev blæst bagover af nummeret Änglen i Rummet, der blev afsæt til en helt ny verden  og identitet for forfatteren.

Men du kan også komme tæt på Brian Holm, der elsker rockmusik. Når familien er lagt i seng, skruer han op for favoritnummeret ”Got To Give It Up” og mindes sine unge år i et til tider barskt miljø på Amager.

Der udkommer en ny episode af ‘Min tone i livet’ hver onsdag. Og du finder podcastserien via dette link.