Familienetværket for udsatte familier på Frederiksberg bliver kickstartet med et gratis arrangement den 12. februar med kaffe, kage, sjove aktiviteter for alle, dejlig aftensmad og måske lidt præmier.

Familier, som kæmper med eksempelvis psykiske problemer, dårlig økonomi, misbrug eller andre udfordringer, bliver mødt med åbne arme og varme knus i et fællesskab med andre familier.

Det er tankerne bag det nystartede familienetværk på Frederiksberg, ‘Familienetværket Filippavej’.

Familienetværket er et samarbejde mellem Københavns Frikirke og Blå Kors Danmark og er et gratis tilbud til familier.

“Vi vil gerne hjælpe udsatte familier på Frederiksberg og omegn. Alle mennesker kan blive ramt af ting i livet, som gør hverdagen uoverskuelig. Så kan det være en stor hjælp, at nogen vil lytte og vise omsorg og forståelse – og servere et måltid mad,” fortæller Helle Nisgaard Aaen, der er leder af Familienetværket Filippavej i Københavns Frikirke.

I familienetværket lægger de meget vægt på at være ligeværdige og være livsvandrere med hinanden, som Helle Nisgaard Aaen kalder det.

“Når vi deler liv med hinanden, både de gode og mindre gode historier, så giver det håb og tro på, at tingene kan forandre sig. Og måske giver det også mod til at gøre noget nyt, så man kommer ud af de vanskeligheder, man står i,” siger Helle Nisgaard Aaen.

Familienetværket handler om nærvær, omsorg og fælleskab. Et frirum fra en presset hverdag.

“Vi håber, at familienetværket kan blive et pusterum, hvor familier, enlige, alene-forældre eller andre kan komme og føle sig hjemme og blive set og accepteret, som de er. Der skal både være plads til grin og dybe samtaler og masser af hygge,” siger Helle Nisgaard Aaen.

“I Blå Kors har vi en stor forkærlighed for arbejdet blandt familier og børn, der har brug for ekstra støtte og gode oplevelser. Både for at skabe glæde og frirum, men også med henblik på at skabe forandring der, hvor der er behov for det,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

For at skyde det nye familienetværk godt i gang arrangerer Københavns Frikirke en ekstra lækker opstart tirsdag den 12. februar kl. 16 – i vinterferien – med kaffe og kage, sjove aktiviteter for alle, dejlig aftensmad og måske lidt præmier.

Fakta

Familienetværket Filippavej mødes tirsdag i ulige uger – dvs. hver anden tirsdag – fra kl. 16.00 til 19.00 i Københavns Frikirkes lokaler på Fillipavej 3 på Frederiksberg. Her vil der altid være fællesspisning og aktiviteter for børn og voksne. Tilbuddet og maden er gratis. Netværket kan kontaktes på både telefon 23 88 46 93 og mail: familienet@kbhfrikirke.dk.
Familienetværket Filippavej er et samarbejde mellem Københavns Frikirke og Blå Kors Danmark.