Bertels Kager på Gammel Kongevej tilbyder god stemning og masser af valgmuligheder. Og du går ikke lækkersulten derfra.

Byens bedste kage. Så overlegent og simpelt beskriver Bertels Kager sig selv på sin hjemmeside. Og der er nok noget om snakken. For AOK har tidligere kåret kagerne som netop Byens Bedste. Og jeg er imponeret. Ret imponeret.

Det er torsdag aften midt på Gammel Kongevej. Her er cheesecakemontren fyldt med Rasberry Vanilla, Caramel Licorice, Black Fores og Oreo. Et udvalg, der gør det svært at vælge, hvilket stykke cheesecake, vi skal sætte tænderne i.

Med lidt kyndig vejledning fra en sød kvinde bag disken beslutter vi os for et stykke Rasberry Vanilla og Oreo Cheesecake. Ved siden af bestiller vi en cappuccino og en llat White. Sidstnævnte stod ikke på tavlen, men det er heldigvis ikke noget problem.

Foto: Sarah Bech

Desværre er forretningen ikke ligeså fyldt som glasmontren, vi lige har stået og kigget i. Kun én anden gæst sidder i hjørnet, og arbejder bag sin computer. Det er altså ikke svært at finde en siddeplads.

”Er her altid så stille om aftenen?”

”Nej. Det svinger meget. Men her er meget stille i aften.”

Vi udvælger os en skindbeklædt bænk i den modsatte ende af disken, hvor vi har godt udsyn over lokalet. Det er stort, men indretningen med de mørke stole og en grøn bærende søjle i midten, gør det heldigvis hyggeligt og intimt.

Bertels Kager på Gammel Kongevej adskiller sig fra de to andre butikker. Den lille på Falkoner Allé, og den gammeldags og lidt skæve forretning i Kompagnistræde. Her er mere plads, og indretningen er mere stilren med klassiske sorte træstole.

Der er hvide metrofliser bag disken, og væggene er delvist af rå beton og malet enten hvide eller i en dyb flaskegrøn. Rundt omkring er der dekoreret med grønne planter og vintageplakater. Butikken på Gammel Kongevej er helt sikkert mere moderne og stilren end sine to ældre søskende. Og desværre heller ikke helt lige så hyggelig.

Efter sigende skulle udvalget af cheesecakes være endnu større i Kompagnistræde. Men hvad skulle vi dog bruge flere muligheder til?

Måske er her tomt, fordi det er januar, og folk ikke må spise sukker. Det blæser vi på, og vi kaster os over de udvalgte stykker.

Smagen er rund og blød, ligesom cheesecake skal være. Bunden er sprød. Den med hindbærpuré på toppen falder især i god jord, fordi den bidrager med et godt syrligt modspil til det kompakte ostefyld.

Cheesecaken med Oreo holder hvad den lover. Den sprøde bund smager af de ikoniske kiks, fyldet er lækkert og cremet, og på toppen er der drysset knuste kiks ud. Det er blødt og sprødt.

Men det bliver også hurtigt for meget. Vi har kun spist et let måltid inden, men må alligevel give op lidt over halvvejs.

Kaffen er heldigvis god, varm og kraftig. Den smager som den skal. Og rummet indbyder til, at vi sidder længe og nyder kagerne. Musikken er tilpas afdæmpet, så vi føler os hverken aflyttet eller forstyrrende med vores snak.

Der er både en tilfredsstillelse i, at det er store serveringer. Men også en ærgrelse i, at vi ikke kan spise op.

En halv time i lukketid begynder der pludselig at komme mennesker i forretningen. En efter en får de udleveret en pose fra TooGoodToGo. For 60 kr. kan man få tre tilfældige stykker, der er blevet tilovers efter dagens salg.

Inden vi er på vej ud, bliver vi spurgt, om vi vil have resterne pakket ned og med. Vi kan absolut ikke spise mere, og siger nej tak. Men tanken om, at Bertels Kager ikke lader noget gå til spilde, varmer.

Det fik vi:

Et stykke Rasberry Vanilla: 48 kr.
Et stykke Oreo Cheesecake: 48 kr.
En Flat White: 36 kr
En Cappuccino: 42 kr.

I alt: 174 kr.

Stjernerne