Denne weekend byder blandt andet på en gratis øl-festival, hvor du ganske gratis kan smage på lokalt producerede øl. Du kan også skrive din helt egen Frederiksberg-fortælling. Og så kan du også rejse tilbage til både guldalderen, 60’erne og 90’erne.

Weekenden er spækket med fede arrangementer og events på Frederiksberg. weFRB.dk giver dig her din guide til Frederiksberg i weekenden.

Fredag den 21. september

Gratis smagsprøver: Øl-festival i MENY på Nordens Plads
Fra klokken 15 i dag og klokken 11 i morgen afholder MENY på Nordens Plads en stor øl-festival i butikken, hvor en række af butikkens leverandører stiller op med smagsprøver på specialøl. Du kan smage et udvalg af øl fra 69N, Premium Beer, Bryggeriet Skands, One Pint, Theobrands og naturligvis de håndbryggede øl fra vores lokale bryghus, Frederiksberg Bryghus.

Steppeulvene er tilbage: Gratis 60’er-gadefest på Kong Georgs Vej
Mellem 14:30 og 20 afholder Betaniahjemmet på Kong Georgs Vej 3 som afslutning på udstillingen “Ung i 60’erne” en gadefest. Her kan du blandt andre opleve Stig Møller og Peter Ingemann med Steppeulve-sange samt bandet Doghouse Cats, der spiller hot dansemusik.

Lørdag den 22. september

Gratis skriveworkshop: Skriv din egen skæve Frederiksberg-fortælling
Skriv din egen skæve Frederiksberg-fortælling med fokus på de vildskud og skønhedspletter, der giver en tekst tyngde. Workshoppen er for alle skrivende – grønne som garvede. Få konkrete redskaber til at skrive originalt, så du kan udtrykke al den humor, kontrast og sanselighed, som du og din by bugner af. Workshoppen foregår både i KU.BE og på gåture i kvarteret, hvor du henter inspiration. Kom ud af huset og kom bag på dig selv sammen med sangskriver og forfatter Annette Bjergfeldt. Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding på bjergfeldt@gmail.com. Det hele foregår mellem 10 og 15.

Æblemarked i Meyers Deli
Æblehøsten er i hus! Det fejrer Meyers Deli på Gammel Kongevej fra klokken 10 med en hel dag i frugtens tegn. Æbleavler Peter Larsen tager turen fra Lilleø og fylder bilen med æbler i forskellige sorter, så du kan fylde posen med din favorit-sort. Peter tager også din æblepresse med, så du kan presse din egen æblemost. Vores konditorer har også æbler mellem hænderne og fremtryller saftigt bagværk, og i dagens anledning præsenterer køkkenet to dejlige retter på menukortet, hvor æblerne spiller hovedrollen. Vi serverer også hjemmelavede hotdogs og topper dem med vores særlige æblechutney.

We are the 90’s: 90’er-fest i Smallegade
Buffalo-sko, refleksbukser, bøllehat og knæklys. I dag klokken 23 kan du sammen med bandet We are the 90’s klokken 23 komme tilbage til 90’erne på The Old irish Pub i Smallegade og danse med til hits fra bl.a. Aqua, Spice Girls, Vengaboys, Ace Of Base, Backstreet Boys og mange flere. Fri entré.

Støt et godt formål: Familiedag med musik og eventyrfortælling for småbørn
Nenkashe Danmark afholder i dag mellem 12 og 17 en hyggelig eftermiddag for hele familien med musik, eventyrfortælling for børn, fiskedam, salg fra “afrikabord” og mulighed for lidt godt til ganen på Metronomen på Godthåbsvej 33. Entré er 20 kroner for voksne, og børn er gratis. Arrangementer er til for at samle penge ind til kenyanske Masaipigers skolegang.

Program:
12:00 – 13:30: Jørgen Valdsgaards band spiller evergreens fra 60-til 90-erne
13:00:  Silole Mpoke Grønlykke fortæller om Nenkashe i Kenya
14:00 – 14:30: Eventyrfortælling med dukker og andre spændende rekvisitter for børn mellem 4 og 5 år af af Mette Hansen
15:00 – 16:00 underholder Jazzduoen Jens Erik Sørensen og Søren Svagin med lækker jazzmusik på Saxofon og klaver.
12:00 – 16:00 Fiskedam for børn, Børne-Banko, lotteri, salg fra “afrika-bod” og lidt godt til ganen.

Nenkashe er en støtteforening, hvis formål er at yde økomisk støtte til skolegang for masaipiger, der er flygtet fra pigeomskæring, vold eller tvangsægteskab i Kenya.

Søndag den 23. september:

Guldalderkoncert i Bakkehuset:
Sopran Helene Hvass Hansen, og pianist, Cathrine Penderup, opfører sange og lieder af den danske komponist/koloratursanger Ida da Fonseca (1802-58). Musiker og skribent Henrik Engelbrecht vil under koncerten fortælle om Ida Fonsecas spændende liv. Koncerten er en del af lanceringen af cd med musikken. Det vil i forbindelse med koncerten være muligt at købe cd’en af musikerne. Husk derfor kontanter eller MobilePay. Det hele sker i Bakkehuset på Rahbeks Allé klokken 16. Billetter koster 100 kroner og kan købes via linket her.