Sushi-restauranten Nagoya på Vodroffsvej byder på all you can eat-koncept med delikat og smagfuld sushi, der er til at betale.

Indrømmet. Det var med en vis skepsis, at jeg bookede bord på sushi-restauranten Nagoya en fredag aften. For har vi ikke alle prøvet at sidde med forfærdelig running sushi eller netop all you can eat-sushi, som klistrer til både tunge og gane på en både tør og slimet måde på samme tid?

Min skepsis blev dog hurtigt gjort til skamme på Nagoya, der serverer både frisk, delikat og smagfuld sushi. Jeg har sjældent fået det bedre.

Konceptet på Nagoya er klart. Du kan bestille alt fra menukortet, der byder på alt, hvad hjertet kan begære af sushi, sashimi og alskens japanske lækkerier. Og du kan bestille lige så mange gange du vil på en gammeldags bestillingsseddel. Eneste regel er, at du ikke må levne mere end maksimalt tre stykker. Ellers skal du betale per styk.

Foto: Anders Reinholdt Jonssen

Vi blev placeret i et hjørne gemt væk fra det meste. Og også betjeningen desværre. Efter at have siddet i 10 minutter kiggede den første tjener forbi med både bestillingsseddel og service. Hun glemte at spørge, om vi ville have noget at drikke og vendte hurtigt ryggen til os, mens jeg prøvede at sige, at vi gerne ville have en flaske vin. Tjeneren stoppede op tre meter fra bordet og kiggede igen på os.

“Hvad med husets vin?”, spurgte jeg?

Tjeneren gik uden svar på tiltale og vendte nogle minutter senere tilbage med en flaske 2014 Cabernet Sauvignon fra Bonotto Delle Tezze. Et lige så trist bekendtskab som tjenerens manglende kommunikation. I samme moment tog hun vores bestillingsseddel fyldt med krydser ved forskellige maki, uramaki, toppede maki og nigiri til to kokke, der stod ud i et åbent rum og producerede sushi.

Og så kom ventetiden. Og den blev lang. Meget lang. Knap en time gik der, hvor vi hverken så skyggen af sushi eller tjener, inden et flot fad fyldt med sushi i flere niveauer blev serveret for os.

Det fik vi:

En flaske husets rødvin: 188 kroner
To gange sushi ad libitum: 416 kroner

I alt: 604 kroner

I et kort øjeblik, da jeg smagte på en perfekt afbalanceret toppet maki med krydret tempurareje og flamberet laks, var jeg tæt at glemme alt om ventetiden og den manglende kommunikation, men også kun tæt. For selvom sushien var fantastisk delikat, så var der ikke en tjener, der på noget tidspunkt spurgte ind eller fortalte om netop ventetiden.

Jeg ved ikke, om det var fordi, min gæst og jeg havde bestilt mange stykker på første bestillingsseddel, eller om tjeneren igen glemte os. Ihvertfald måtte vi selv henvende os for at få bestillingsseddel til anden omgang. Og vi måtte også selv aflevere den igen.

Restaurant Nagoya byder på overraskende god sushi. Men du skal virkelig også finde den store tålmodighed frem. Ihvertfald fredag aften.

Stjernerne