Hos CrossEyes på Godthåbsvej er styling alfa og omega. Derfor er brilleforretningens ansatte både trendinteresserede og opsatte på at få dig ud af din komfortzone med et par spændende briller.

Har du lagt mærke til, at der kommer flere og flere runde briller i gadebilledet? Det er, fordi de runde former trender indenfor brillemode – og helst i lyse farver, forklarer optikerassistent Vivi Olsen fra CrossEyes:

“Designmæssigt er det bløde former, der trender, så altså de runde frem for de kantede briller. Stellet skal være let og i lyse metaller, nude farver eller transparent.”

“Vi har dog også de klassiske sorte, firkantede stel, så der er noget for enhver smag,” understreger hun.

CrossEyes’ helt særlige kendetegn er dog bambus, som både pryder indretningen, vægpynten og bliver brugt som materiale i alle stel på den ene væg i forretningen. Stellene har en særlig struktur, kan se meget forskellige ud og er butikkens stolthed.

Vivi Olsen crosseyes frederiksberg godthåbsvej bambusstel briller
Vivi Olsen foran væggen med bambusbriller. Foto: Benedikte Brix

Med sin placering på Godthåbsvej helt ned til Falkoner Allé ligger CrossEyes lige i Frederiksbergs brillemekka med tre andre brillebutikker som genboer. CrossEyes adskiller sig dog fra de andre muligheder med både indretning, mod, brillemode og koncept, forklarer butikkens tre ansatte, Gitte Irbo, Vivi Olsen og Bente Bäcker.

Læs også: Ny tøjbutik til den kvalitetsbevidste mand på Frederiksberg: “Semi-casual trender lige nu”

“Målgruppen er alle, som kan lide sjove briller og ser dem som accessories. Vi har et spændende og anderledes udvalg, og så er der ikke så mange af hvert stel, så du kommer ikke til at se hele Frederiksberg gå rundt med de samme briller som dig,” fortæller Bente Bäcker, der er uddannet optiker.

crosseyes frederiksberg godthåbsvej briller bambusbriller bambusstel brillemode
Foto: Benedikte Brix

Ærlig brillemode

Hun, Gitte og Vivi har hver sin forskellige brillestil og er trænede i at style dig, når du kommer ind for at finde et nyt par briller – og det uanset om du interesserer dig for brillemode eller ej.

“Der er nogle, der på forhånd har en bestemt mening om, at der kun er én ting, der klæder dem. Der er vi gode til at finde ud af, hvilket signal du vil sende og måske få dig til at prøve noget, du ikke anede ville klæde dig,” siger Vivi Olsen, og optiker Gitte Irbo supplerer:

“Ja, og der er vi altså hudløst ærlige, så vi siger også, hvis vi ikke synes, de klæder dig. Vi skal kunne stå inde for de briller, vi sælger, og du skal kunne føle dig godt tilpas i dem.”

CrossEyes Frederiksberg Godthåbsvej brilleforretning optiker bambusstel
Bente Bäcker med en trendy, rund brille. Foto: Benedikte Brix

Det er da også manglen på mod og nytænkning, de tre kvinder ser som den største fejl, brillebærere kan begå.

“Hvis du ikke tør tage skridtet ud af din comfort zone og prøve noget andet end det, du plejer, så kan vi hjælpe. Der er meget psykologi i at style kunder, og vi skal træde varsomt, men vi har ofte succes med vores bud på en ny brille – især når kunden så ser forskellen fra de gamle,” fortæller Vivi Olsen.

Læs også: Tæt på Thomas: Vil bestige Kilimanjaro for at hjælpe syge børn

Du finder CrossEyes på Godthåbsvej 6. Konceptet fik i marts endnu to butikker: En butik på Fisketorvet og en i Valby.

grønt brillestel, CrossEyes Frederiksberg, Godthåbsvej, optiker, brilleforretning, briller, brillebutik
Foto: Benedikte Brix