På Creative Space hersker der både kontrol og kaos midt i kreative udfoldelser, kaffe og tidsnød. Frederiksbergs egen “pottery café” er dog en perle på Gammel Kongevej.

“Jeg er også bare så dårlig til at male!”, råber et barn til sin mor, mens to søskende maler videre på hvert deres stykke keramik.

Hun bliver dog hurtigt trøstet og har nok bare ikke indset, at alle kan male med det enorme udvalg af skabeloner, stempler og maling, der findes i Creative Spaces lokaler.

Som gæst har du frit valg på de mange hylder med kopper, vaser, sparegrise, tallerkener og dyrefigurer. Du betaler bare for keramikken – al den kreative cafés maleudstyr står til fri afbenyttelse, mens du nyder en kop kaffe eller et glas vin til en fornuftig pris.

Når du er færdig, eller dine tre timer er gået, brænder Creative Space din kreation, som du så kan hente en uge senere.

Creative Space på Gammel Kongevej Frederiksberg anmeldelse
Foto: weFRB

Tiden står stille med lynets hast

Jeg køber et råt, hvidt krus til lidt over 200 kroner, efter at have gransket udvalget langs væggen. Nu skal der vælges maling! Efter en gennemgang af maling og værktøjer fra en af de ansatte, vælger jeg nogle farver til min udstukne og minimale palet, der betyder, at jeg må rejse mig og hente ny maling igen og igen (og igen) for at dække hele mit tekrus.

Til gengæld er det brandhyggeligt at sidde der og nusse med min veninde. Det er ikke meget, vi får talt sammen, og det samme gælder nabobordet, der er besøgt af en hel polterabend: Alle maler koncentreret – måske bortset fra nogle af børnene, der har måske synes, det er lidt for længe at sidde stille.

arbejdsbord Creative Space, udstyr, maling, værktøjer, kopper, pensler, stencils, svampe, gammel kongevej, pottery café, keramik, male
Foto: weFRB

Du har nemlig pladsen i tre timer, efter du er ankommet. Jeg har besøgt Creative Space to gange, og begge gange må jeg indrømme, at de tre timer næsten var for lidt, selv om jeg har valgt et stykke keramik af forholdsvis overskuelig størrelse. Tiden går nemlig rigtig hurtigt, når du har det sjovt, og derfor slipper den også hurtigt op, når du ikke bare nøjes med en helfarve, men vil have mønstre eller stemple citater ind på dit keramik – hvilket er oplagt i dette mekka af inspirationsmuligheder og værktøjer.

Læs også: Müllers Guldsmedje på Frederiksberg: Undgå de her typiske ting, så du ikke ødelægger dine smykker

Tidshorisonten betyder for mit vedkommende lidt stress mod slutspurten, men personalet er professionelle, rolige og meget hjælpsomme, uanset om du har brug for sparring eller mere praktisk assistance.

Blå krukke, keramik, pottery café, gammel kongevej, Creative Space
Foto: weFRB

Lidt rodet – meget fair og inspirerende!

Kaffen er god – især hvis du husker at drikke den, før du bliver alt for distraheret af dit kunstværk – udvalget af keramik, maling og værktøjer er bredt (selv om du skal dykke langt i rodede æsker og krukker med stempler for at finde alle dine bogstaver), og inspirationen er enorm, ja nærmest uudtømmelig, i Creative Spaces vinduer, inspirationsbøger, på caféens hylder og inde i de ansattes hoveder.

Alt i alt er Creative Space et fantastisk sted. Hele konceptet med en pottery café er genialt, fordi du kan få stillet din malekløe uden at købe dig (plads)fattig i maling og værktøjer, og Creative Space kan med få tilrettelser hurtigt blive den mest perfekte af slagsen – lige her på Frederiksberg.

Creative Space, kopper, stempler, stencils, bogstaver, skabeloner, gammel kongevej frederiksberg
Foto: weFRB

 

Stjernerne

 

Læs også: MÆSK er Frederiksbergs Bedste takeaway 2018: Maden, du ville lave, hvis du havde tid

Creative Space Frederiksberg, skåle, kopper, krus, pottery café, gammel kongevej
Foto: weFRB