Under temaet “Plads til alle – det store kulturmøde” er Copenhagen World Music Festival på Frederiksberg for 7. gang klar til at indtage byen med fire dages unikke og spændende musikoplevelser fra hele verden. Vi giver dig her det fulde overblik over spændende koncerter på Frederiksberg.

Fra klassisk kurdisk musik til afrikansk afro-soul og brasilianske beat-rytmer. Til Copenhagen World Music Festival på Frederiksberg er der plads til det hele, og der er en række både billige og fantastiske koncerter i vente på Frederiksberg.

“Musikkens evne til at bygge bro mellem forskellige kulturer er et af de centrale fokuspunkter for Copenhagen World Music Festival på Frederiksberg, og det understreger vi i år med temaet “Plads til alle – det store kulturmøde”. Atse Tewodros Project er et godt eksempel på et sådant kulturmøde, hvor musikken bliver et rum for dialog og for forsoning henover fortidens fortrædeligheder. Vi glæder os meget til at præsentere dette og mange andre spændende kulturmøder for det lokale publikum,” siger Annette Bellaoui.

Hun er kvinden bag festivalen og har selv været aktiv på verdensmusik-scenen i mere end 20 år.

Her kan du dykke ned i programmet for Copenhagen World Music Festival på Frederiksberg, der i alt byder på otte spændende koncerter henover de næste dage.

Torsdag den 6. september:

Vingefang kombinerer kølig nordisk lyd med brasilianske beats på Metronomen
Vingefang er stedet hvor Miriam Ariana og Lene Høst mødes. De bringer kølige skandinaviske toner sammen med brasilianske rytmer og fængende franske viser.
Med to stemmer, violin, piano og guitar tager de publikum med på en drømmende rejse gennem de lyse nordiske nætter, franske ballader og hede latinamerikanske rytmer.

Det hele sker klokken 19.30 på Metronomen på Godthåbsvej 33. Entré er 80 kroner.

Rum for dialog og forsoning: Etiopisk musik skaber kulturmøde på KU.BE
Atse Tewodros Project er et samarbejde mellem etiopiske og italienske musikere, skabt af den etiopisk-italienske forfatter, performer og musiker Gabriella Ghermandi. Projektet har navn efter kejser Tewodros, der forsvarede etiopisk uafhængighed og var den første kejser, der gav Etiopien chancen for at modernisere, mens traditionerne blev bevaret. Atse Tewodros Project tager udgangspunkt i den traditionelle etiopiske musik, mens den åbner op for dialog og udveksling. Flere af Atse Tewodros Project’s sange er fra den etiopiske kamp mod det italienske fascistiske regime.

Det hele sker klokken 20:30 på KU.BE på Dirch Passers Allé 4. Entré er 100 kroner, og der er kun billetsalg i døren.

Fredag den 7. september

Muslimske, jødiske og kristne kvinder skaber World Fusion på Metronomen
Radiant Arcadia er et orkester bestående af kvindelige musikere af muslimsk, jødisk og kristen baggrund. Deres musik og sang afspejler dette. Her høres den sørgmuntre klezmer fra den østeuropæiske jødiske tradition side om side med palæstinensiske folkeviser, mongolsk tuva/strubesang, nordisk hopsa og kurdisk tradition. På denne dag udgiver de en ny cd med otte sange fra hele verden. Og køber du en billet til koncerten, så følger cd’en med.

Det hele sker klokken 20.30 på Metronomen på Godthåbsvej 33. Billetter koster 120 kroner.

Feridah Rose på Bartof Station
Afrosoul-sangerinden Feridah Rose hæver stemmen og markerer sig med en funky lyd groet fra dybe rødder i Østafrikas røde jord såvel som musikalske input fra gospel og reggae. Med ørehængende melodier og forførende stemmer er Feridahs musik lyden af kærlighed, sprød soul og Afrikas varme sol. Med base i København og stærke musiktraditioner fra Uganda har den karismatiske sangerinde fundet form og personligt udtryk til sin musik. Til koncerter er bandet et charmerende og smittende bekendtskab, der har sat sig for at give publikum en opløftende, musikalsk oplevelse.

Det hele sker klokken 21 på Bartof Station på Solbjergvej 3. Og billetter koster 100 kroner. Dem kan du købe i forvejen via linket her.

Lørdag den 8. september

Celebrate Africa Awards og Waka Waka Festival i Kedelhallen
Den ottende udgave af Celebrate Africas’ årlige prisuddeling ’Celebrate Africa Awards’ holdes i samarbejde med Waka Waka Festival med SAUTI SOL fra Kenya. Der er otte priser, der skal fordeles iblandt 24 kandidater.

Det sker i Kedelhallen på Nyelandsvej 75A. Billetter koster 275 kroner.

Balkan-beats i hybridformat på KU.BE
Bjonko bringer Balkan-musikken til Norden i et nyt hybrid-format, som trækker publikum op af stolene og ud på dansegulvet. Vilde og heftige Balkan Beats på klarinet og saxofon kombinerer den traditionelle folkemusik fra Balkan med nutidens mainstream-genrer. Med denne unikke lyd brager Bjonko igennem på de største danske musikfestivaler, og hans indlevende optræden forklarer, at han vandt prisen som “Årets Danske World Live Navn” ved DMA World i 2015. Bjonko har samarbejdet med kunstnere såsom Fallulah, Bo Stief og Klamfyr. Bjonko er nu igen aktuel med sit nyeste album: Army of Believers. Medrivende musik, som man bliver rørt af, og som man fysisk må blive en del af på dansegulvet.

Det hele sker klokken 20.30 på KU.BE på Dirch Passers Allé 4. Billetter koster 100 kroner og kan kun købes i døren.

Klassiske kurdiske kvinder på Metronomen
Trio Mara er anført af Sakina Teyna, en kendt og elsket sanger blandt alle med kendskab til den rige musiktradition fra Kurdistan. Tre kvinder som fandt sammen i musikken, og skaber en åndeløs skønhed.

De spiller i dag kurdisk folkemusik klokken 20.30 på Metronomen på Godthåbsvej 33. Billetter koster 80 kroner.

Søndag den 9. september

Samarbejde på tværs af kulturer på Metronomen
Mød et originalt og autentisk syv mandsorkester, der spiller afro-brasiliansk, world, roots og latin jazz. Det er musikere, der med efternavnene Agbedoglo, Dégas, Bravo, Due og Sommer, taler et tydeligt sprog om et samarbejde på tværs af kulturer. Xiame Dégas & Tropa er en autentisk dosis originale kompositioner i det afrobrasilianske tegn. Xiame Dégas er vokset op i en storfamilie, hvor musik og kreativitet har været et naturligt omdrejningspunkt for familiens identitet.

Det hele sker klokken 16 på Metronomen på Godthåbsvej 33. Billetter koster 100 kroner, og studerende kommer ind til halv pris.