Økologiske kaniner og lam. Frugt og grønt i lange baner. Kaffe, olivenolier og økologiske brød. Sankt Thomas Plads bliver omdannet til Bondens Marked hver fredag resten af året. Vi skal helt sikkert forbi. Skal du?

Den 2. august bliver Sankt Thomas Plads på Frederiksberg omdannet til Bondens Marked. Et moderne marked fyldt med madvarer fra lokale producenter i og omkring Hovedstaden.

”Vi kan mærke, at interessen for at handle på markeder er der. Måske skyldes det, at mange er kørt trætte i supermarkedernes ensartede udbud. Der er langt fra, hvad der hedder “sæson” og “lokalproduceret”, og i stedet længes efter autenticiteten og efter den personlige kontakt med de handlende. Den kontakt, man finder i de gode butikker – og ikke mindst på markedet, hvor der er den åbenlyse fordel, at dem, der sælger varen i mange tilfælde selv er producenten – men i hvert fald altid ved, hvor og hvordan varen er produceret, og hvordan man kan bruge den i køkkenet”, skriver Bondens Marked om det nye marked på sin hjemmeside.

Foto: Robin Skjoldborg

På markedet finder du eksempelvis Det lille Grønttorv, der primært forhandler sæsonens grøntsager fra Svanholm, Birkemosegaard og andre økologiske og biodynamiske producenter på Sjælland.

Du kan også møde Mette og Henrik, der producerer får, lam og spisekaniner på Langebjerggård – en lille økologisk gård i bunden af Sejerøbugten.

Og endeligt kan du mæske dig i økologisk kaffe, gå på opdagelse i spændende olivenolier og meget meget mere.

Bondens Marked har åbent fra 14-18. Og markedet vender altså tilbage hver eneste fredag – indtil videre resten af året.