Alle bedstemors vilde, brogede og snoede planter, vi tidligere ikke kunne lide, er nu blandt de mest populære planter, fortæller Martin og Tanja fra Blomsterskuret på Værnedamsvej. De guider dig til, hvilke planter der for tiden er de mest populære, og hvordan man skal passe dem.

Hængeplanter, skulpturelle planter og alle bedstemors gamle klassikere som begonier og geranier. Tidens trend inden for indretning med planter skuer bagud.

Sådan lyder det fra Blomsterskuret på Værnedamsvej, der er blandt byens mest populære plante- og blomsterbutikker.

”Det er alle de planter, vi ikke kunne lide for fem år siden. De er in nu. Det er alle de brogede planter, hængeplanter og dem, der vokser sig gamle og vilde som eksempelvis begonier, geranier og væddeløbere. Og så må der gerne være et blomstrende islæt på dem”, fortæller Martin og Tanja.

De guider dig her til tidens tre mest populære planter. Og så fortæller de selvfølgelig også, hvordan de skal passes.

Prinsessevin

Hængeplante Prinsessevin fra Blomsterskuret på Frederiksberg
Foto: Anders Reinholdt Jonssen

 

”Vi sælger mange prinsessevin. Det er en meget populær reolplante, der nærmest hænger som et grønt tæppe. Det er der mange, der er vilde med i indretningen”, fortæller Tanja.

Den kræver både lys og vand og må ikke tørre helt ud. Den skal hele tiden være lidt fugtig. Til gengæld kræver den ikke direkte sollys, så det er vitterligt en perfekt reolplante til et lyst sted i hjemmet.

”Der er en kæmpe familie af vin. Og de bliver både lange og snor sig. Det er en god idé at klippe dem, hvis de bliver meget lange, men folk kan godt lide vildskaben og det uregerlige i dem. Og det er også det, vi oplever, kunderne efterspørger for tiden – det vilde og brogede”, fortæller Martin og Tanja

Geranier

Geranium fra Blomsterskuret på Frederiksberg
Foto: Anders Reinholdt Jonssen

”Dem sælger vi mange af. Det er lidt en bedstemorplante, der er kommet tilbage. De gror på deres helt egen måde og bliver meget gamle. I virkeligheden får de deres egen personlighed med tiden”, siger Tanja.

Geranier skal have meget lys, men må i forhold til prinsessevinen gerne tørre lidt ud mellem vandingerne.

”Og så kan man også lave stiklinger af geranier. Det synes folk er sjovt, så de kan lave planter til deres familie og venner. Derudover er geranier blevet endnu mere in, fordi planten er populær at bruge i madlavning, i gin og så videre”, fortæller Tanja

Fatsia

Fatcia fra Blomsterskuret på Værnedamsvej
Foto: Anders Reinholdt Jonssen

”Der er noget, som peger lidt mod Japan for tiden. Det er de lidt mere skulpturelle og minimalistiske planter som en Fatsia, som mange er vilde med”, fortæller Martin.

Den må ikke tørre for meget ud og skal have både lidt sol og lidt skygge. Og så kan den klare ned til minus 12 grader om vinteren. Det gør den til en perfekt altanplante.

”Man må bare ikke sætte den direkte fra butikken og ud i frostgrader. Den skal lige tilvænnes henover en periode, hvis man ønsker at have den udenfor. Men det er en ret lækker altanplante også, fordi den både kan blive stor og busket”, siger Martin.

Blomsterskuret på Værnedamsvej har åbent mandag til lørdag. Og hvis du vil have tips og inspiration til, hvordan du kan bruge både blomster og planter i din indretning, så kan du følge dem på Facebook via linket her. Og deres Instagram-profil lige her.