Fra torsdag og frem til maj kan man hos McDonald’s på Falkoner Allé få fingre i en større udgave af Big Mac’en. Og så kan man også helt eksklusivt købe den “hemmelige” sovs i den ikoniske burger, der nu fejrer rund fødseldag.

I de 50 år, der er gået fra Big Mac’en kom på menukortet hos McDonald’s, har opskriften på den legendariske burger været den samme: En sesambolle skåret i tre dele, to saftige bøffer, et par skiver pickles, salat, lidt løg, cheddarost i skiver og ikke mindst signaturdressingen – den legendariske Big Mac sauce – er ingredienserne, som anvendes, når Big Mac’en tilberedes og serveres overalt i verden.

Der er ingen grund til at lave om på en succes, som selv efter fem årtier står knivskarpt og bliver ved med at tiltrække sultne fans hver eneste dag, time og sekund over hele kloden. Men for at fejre de 50 år serverer McDonald’s nu Big Mac’en i en jubilæumsversion, Grand Big Mac, hvor man lige får lidt mere af den gode smag.

”Big Mac’en er måske det tætteste, vi kommer på et burger-ikon, og når en burger, der ikke overhovedet ikke har ændret sig i 50 år og stadigvæk i allerbedste velgående står stærkt, så skal det selvfølgelig fejres. Og det gør vi med prompt og pragt med blandt andet en Grand Big Mac, hvor man får lidt ekstra af den gode og velkendte Big Mac smag,” siger Mads Friis, kommerciel direktør i McDonald’s.

Det er ikke første gang, den store Big Mac har været på menuen. I 2015 blev den solgt i to kampagneperioder, hvor efterspørgslen var kæmpestor. Jubilæumsudgaven kommer også kun i en begrænset periode denne gang, nemlig fra 22. marts til 16. maj, hvor McDonald’s fejrer Big Mac’ens jubilæum i de 88 restauranter i Danmark.

I samme periode kan man for første gang nogensinde også anskaffe sig en portion af den eftertragtede Big Mac sauce. Saucen er legendarisk og elsket af sine mange fans og med til at give Big Mac’en sin unikke smag, og den har aldrig tidligere været til salg i Danmark.

”Vi ved, at Big Mac’en for mange er synonym med McDonald’s og her sovsen er en helt afgørende ingrediens. Derfor sætter vi nu for første gang nogensinde i Danmark og for en begrænset periode Big Mac sovsen på menuen i dip størrelse, for selvfølgelig skal selve sovsen også hyldes i forbindelse med jubilæet,” siger Mads Friis.

Sovsen vil for en stund derfor ikke være helliget burgeren, men gæster kan nu også kombinere Big Mac smagen med deres pommes frites eller McNuggets.