Den bastunge folkefest Bas Under Buen på Frederiksberg vender tilbage den 14. juli under Bispeengbuen på Frederiksberg for 9. gang. I år er den danske grime-dronning Lucy Love headliner for endagsfestivalen, der siden 2010 har præsenteret de nyeste tendenser inden for elektronisk basmusik. Omtrent 10.000 mennesker tropper vanligvis op foran det store lydsystem.

For niende år rammer Bas Under Buen på Frederiksberg lørdag den 14. juli mellem 15 og 23, hvor du kan opleve en vidunderlig blanding af nye og etablerede navne fra den danske bas-scene. Der vil være tung lyd indenfor genrer som Garage, Dubstep, Reggae, Dub, Grime, Trap, Drum & Bass og alt der i mellem.

På toppen af plakaten står Lucy Love, der siden sit gennembrud i 2009 har været en af de mest profilerede danske grime-artister. Udover Lucy Love spiller Zookeepers, Flexlikekev, Kong Kurs & Dub Manza ligesom de hæderkronede danske dubstep-konger OHOI! og RDG også gør sin entré på det hele 14 mand store line-up.

Ifølge initiativtager og direktør Tim Driver er det især et aspekt ved Bas Under Buen på Frederiksberg, som adskiller det fra mange andre arrangementer i byen.

”En af de vigtigste erfaringer, vi har gjort os i løbet af otte forgangne år med Bas Under Buen på Frederiksberg er, at det her arrangement har den ret unikke egenskab, at det kan præsentere nichemusik til et bredere publikum. Dem, der kommer til Bas Under Buen på Frederiksberg, forventer ikke hitliste-musik, hvilket giver os mulighed for at vække deres nysgerrighed for mindre eksponerede musikgenrer. I modsætning til mange andre arrangementer har vi tilmed kompromisløst fokus på sublim lyd, hvorfor musikken spilles i sin egen ret, så at sige. Det er jeg sgu ret stolt af,” siger Tim Driver, der selv har været i basmiljøet i mange år.

Bas Under Buen, der har vundet årets event til Danish Deejay Awards hele tre gange i løbet af de sidste 7 år, er også det største basarrangement i Skandinavien. Eventet er som altid helt gratis, men det betyder meget for alle dem, der står bag, hvis du støtter op om Bas Under Buen på Frederiksberg. Det kan du gøre i én af de mange barer med kolde drikkevarer og i madbazaren med flere foodtrucks – der er nok til at dække hele din dag.

Her er årets navne til Bas under Buen på Frederiksberg:
Lucy Love
Zookeepers
Drum & Bass Klubben
Bwoy De Bhajan
Dub Manza
Kong Kurs
Flexlikekev
Canaan I
Circuit 900
Pernille
Ras Kjærbo
RDG
Alex Index
BUB2018 DJ-mix Vinder
OHOI!