Frederiksberg-favoritten Acacia på Gammel Kongevej er henover sommeren blevet til Aster. ”Vi er fortsat 100 procent plantebaserede, men fokuserer nu mere på sunde smoothies og drikkevarer”. Du kan dog fortsat nyde lækre småretter i den lokale yndlingscafé.

Smoothies med superfoods. Nicecream Bowls og sunde snacks og sandwich. Acacia på Gammel Kongevej har skiftet navn til Aster.

”Det nye navn kommer fra blomsten Asters, som vi holder meget af”, fortæller Alice Langermann, indehaver af Aster til weFRB.dk.

Men selvom navnet er nyt, kan du dog fortsat gå ombord i et 100 procent plantebaseret og økologisk menukort på Aster. Konceptet er bare blevet udvidet og tæller nu en lang række sunde drikkevarer.

”Vi har en masse lækre, sunde og økologiske drikkevarer på menuen. Det gælder alt fra smoothies til latte og te. Og så arbejder vi meget på at få et økomærke, så det er gennemsigtigt, hvor det kommer fra”, siger Alice Langermann.

Det gælder også maden på Aster, hvor især økologiske sæsonbetonede open toasts fylder på menukortet.

”I øjeblikket har vi eksempelvis en lækker open toast baseret på broccoli og rød selleri-spread”, fortæller Alice Langermann.

”Men vi har også Nicecream Bowls, som består af blendede frosne bananer, frugt og hjemmelavet mandelmælk”, siger hun.

LÆS OGSÅ: Lokale guider: Her er vores yndlingssteder på Frederiksberg om sommeren

Alt bliver lavet i den lille café. Og hvor andre springer over, hvor gærdet er lavest, så holder Alice fast i, at alt skal laves fra bunden.

”Det gælder blandt andet den mandelmælk, som vi selv laver på økologiske mandler. Og vi fermenterer for eksempel også vores egen spread til vores sandwich, som er baseret på økologiske nødder”, fortæller hun.

”Og så går vi meget op i madspild. Derfor bruger vi for eksempel bananskrællerne fra vores Nice Cream Bowls til at bage bananbrød”, siger hun.

Du kan dog fortsat, som vi kender det fra Acacia, mæske dig i lækre rawkager uden raffineret sukker.

Aster på Gammel Kongevej har åbent onsdag til søndag fra 9 til 16 alle dage.